Näe ja koe

Järvi-Suomen pääkaupungista löydät toivottua tekemistä koko perheelle ja koettavaa kaikille aisteille.

näe ja koe kuopiossa & tahkolla

Pohjois-Savon puhdas luonto järvineen ja metsineen, Suomen neljänneksi suurin laskettelukeskus, persoonalliset käyntikohteet, värikkäät tapahtumat, monipuoliset kylpylät, aktiviteetit, ostospaikat, nähtävyydet sekä maankuulu kulttuurielämä antavat ehtymättömästi elämyksiä.

Kuopiossa yhdistyvät kaunis luonto ja kaupunkimaisema. Kallavedellä sisävesiristeilyt, melonta, suppailu ja vesijetteily vaihtuvat talvisin luisteluun ja potkukelkkailuun. Myös helposti saavutettavia hiihtolatuja ja ulkoilureittejä kaupunkialueella on satoja kilometrejä. Kuopion museot, teatterit, taidenäyttelyt, konsertit, tanssit ja muut tapahtumat viihdyttävät vierailijoita ympäri vuoden.

Tahkon matkailukeskus rinteineen on alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Laskettelun ja hiihtämisen lisäksi aktiivilomailijaa houkuttavat retkeily, maastopyöräily, moottorikelkkailu, jääkarting sekä kesällä esimerkiksi golf, suppailu, melonta, frisbeegolf, ja kalastus. Värikkäät tapahtumat, huippuesiintyjät, maankuulu after ski sekä lapsille suunnatut ohjelmat tekevät Tahkosta koko perheen suosikkikohteen kaikkina vuodenaikoina.

Löydä loman toivotuimmat tekemiset suosikkiharrasteidesi joukosta tai sukella ikimuistoiseen seikkailuun uusien elämysten pariin!

LUMOUDU LÄHIALUEISTA

Kuopion ja Tahkon lisäksi monipuolista koettavaa löytyy myös lähialueilta kuten esimerkiksi Leppävirralta, Maaningalta, Juankoskelta, Rautavaaralta ja Iisalmen seudulta. Pistäydy päiväseltään tai viivy pidemmän aikaan – koe upeat luontokohteet, värikkäät tapahtumat ja historialliset nähtävyydet omaan tahtiisi.

Matkailijoiden ja paikallisten suosikkikohteita ovat muun muassa Leppävirran Muumi Jääluola ja Orinoron rotko, Etelä-Konneveden kansallispuisto, Maaningan Korkeakoski retkeilyreitteineen, Pisan retkeilyalue näköalatorneineen, Tiilikan kansallispuisto Rautavaaran kupeessa, Sonkajärven Jyrkänkoski vaellusreitteineen, Metsäkartanon monipuoliset luontoaktiviteetit sekä lukemattomat muut idylliset paikat.

Monipäiväiset vaellukset, päiväretket, nuotion äärellä evästely, sienestys ja marjastus sekä monet ilmaiset luonnon nähtävyydet ovat kaikkien ulottuvilla ja sopivat hotelliyöpyjänkin ohjelmaan.

Suosittua juuri nyt

Tapahtumat
27.10.2020

ANTI – Contemporary Art Festival 2020

ANTI -festivaali Kuopiossa 27.10.-1.11.2020. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa Kuopion kaupungin julkisia tiloja – koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä, järviä. Yleisö pääsee arjen keskellä osaksi teoksia – tekemään ja kokemaan niitä.

 
Esittelyssä

Maastopyöräily

Savon vaihtelevat maastot sopivat kaikentasoisille maastopyöräilyn harrastajille läpi vuoden. Löydä ihastuttavin reitti, upein alamäkirata ja menoon sopiva vuokrapyörä!

 
Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Esittelyssä

Kylpylät

Alueen kuudesta kylpylästä löytyy liukumäkiä lapsille ja poreita aikuisille, hemmotteluhoitoja, pelejä ja treeniä, viihtyisää majoitusta, herkullista ruokaa, iltahuveja ja ulkoilua upeassa luonnossa.

 
Paikat

Tahkon ensilumenlatu

Tahkon ensilumenlatu avataan perjantaina 9.10.2020 klo 10.00. Tahkolta Nilsiän suuntaan lähtevä, valaistu latu palvelee vapaan ja perinteisen hiihtäjiä.

Aktiviteetit, Hiihto, Syksy
Esittelyssä

Shoppailu

Kuopion shoppailumahdollisuudet ilahduttavat niin pikavisiitille kuin pidemmällekin kaupunkilomalle saapuvia matkailijoita. Löydä isot tavaratalot, maankuulua toria ympäröivät pikkuputiikit, kotoisat kahvilat ja erikoisliikkeet.