Inspiraatio

Inspiraatio

Löydä tauko arjestasi Järvi-Suomen pääkaupungissa, missä vapaus on luonnonvoima ja onnellisuus tulee aaltoina.

  Jesse Kettunen • 12.01.2021

Puijon luonto on lähellä myös talvisin

Puijon mäki ja sitä ympäröivät alueet ovat ympäri vuoden vilkkaassa käytössä. Luonto- ja ulkoilureitit risteilevät pitkin Puijon metsiä ja ovat oiva tapa karistaa kaupungin pölyt jaloista, sillä Puijolle on vain kahden ja puolen kilometrin matka Kuopion torilta. Virkistäytyminen arjen keskellä on siis helppoa.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 12.12.2020

Retkiluistelukausi käynnistyy pian

Suomen retkiluistelijat Kuopion seudulla kouluttavat jäillä liikkumisesta kiinnostuneita ihmisiä jäänlukutaidon alkeisiin sekä turvavarusteiden käyttöön.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 01.12.2020

Parhaat kokoukset pandemia-aikana

Vaikuttavuus, asiantuntevuus, rentous, vaivattomuus ja monta muuta hyvää ovat aina osa kokemusta, kun saavut kokoukseen, kekkereille tai vaikka tiimipäiville Järvi-Suomen pääkaupunkiin. Alueemme suosituimmat kokousympäristöt, Kuopio ja Tahko, poikkeavat tunnelmaltaan toisistaan, mutta yhdistävää alueille on aina turvallisuus – myös korona-aikana.

Lue lisää
  vieraileva kirjoittaja • 09.11.2020

Mitä kaikkea tekee Kuopion kaupunginorkesteri?

Kuopioon on hakeutunut muusikoita yli kymmenestä eri maasta ja tuo yhteen nivoutunut, monipuolinen porukka säteilee alueella hyvinvointia moneen suuntaan.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 05.11.2020

Tahko – parasta juuri nyt

Kylmimpien kuukausien aikana meistä jokainen kaipaa lämpöä ja läsnäoloa, eikä pieni irtiotto arjesta tee takuulla hallaa kellekään. Parhaiten arkea pakenee paikassa, jossa mukavan majoituksen sekä sopivien aktiviteettien yhdistäminen toteutuu ilman päänvaivaa. Lukemattomien syiden joukosta poimimme kolme, joiden vuoksi Tahko on parasta juuri nyt.

Lue lisää

  Jesse Kettunen • 05.11.2020

Kansallisessa kaupunkipuistossa luonto ja kulttuuri kohtaavat

Kuopion kansallinen kaupunkipuisto rakentuu Kuopion kaupungin helmistä. Ihmisille tärkeät paikat, joissa rakennettu kulttuuriympäristö ja kaupunkiluonto kohtaavat, muodostavat kansallisen kaupunkipuiston.

Lue lisää
  vieraileva kirjoittaja • 05.11.2020

Kuopiossa kulttuurilla on vahva rakenne

Kuopiossa kulttuuri on osa hyvinvoinnin edistämistä ja kaupungin elinvoiman lisäämistä. Nämä ovat kuntalain mukaisia perustehtäviä, joiden strateginen merkitys Kuopiossa on ymmärretty laajasti.

Lue lisää
  Jesse Kettunen • 02.11.2020

REKO – Lähiruokaa suoraan tuottajalta kuluttajalle

Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO on palvelu, jonka kautta kuluttaja tilaa lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 28.10.2020

Koe lumoava luonto ja kaupungin kosketus talvisessa Kuopiossa

Järvi-Suomen pääkaupunki, Kuopio, on täynnä upeita luonto- ja kulttuurikohteita. Talvilomailijaa Kuopiossa odottavat iloiset ihmiset, toivotut tekemiset, hemmottelu, herkuttelu, kiehtova kulttuuri, luonnonläheisyys ja oma rauha.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 28.10.2020

Pieniä hetkiä, suuria muistoja – Talviloma Tahkolla

Aika ja aito läsnäolo ovat arvokkainta, mitä voimme itsellemme ja läheisillemme suoda. Niitä varten tarvitaan tilaisuus pysähtyä ja mahdollisuus päästää ajatukset vapaalle. Mielenrauha saavutetaan sisältäpäin, mutta sopivia puitteita sen saavuttamiseksi ei sovi vähätellä.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 14.10.2020

Tahko vie bisnessmatkailijat takaisin luontoon

Tänä syksynä Tahkon kattavat kokouspalvelut tuovat perinteet kunniaan vieden bisnesmatkailijat luonnon keskelle, nuotion äärelle. Eikä elämys rajoitu pelkästään kokouksen oheisohjelmaan, vaan koko tilaisuus on mahdollista järjestää metsässä.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 29.09.2020

Luontokuvaajan jalanjäljillä

Tutkimusten mukaan luonnon erityinen elvyttävä vaikutus on tavoitettavissa myös luontokuvia katselemalla. Kuvat rauhoittavat, nostavat vireystilaa ja auttavat ammentamaan mentaalista elinvoimaa. Kuvaajalle luontokokemus kameran takana on aina ainutkertainen. Jokainen kuvaushetki on merkityksellinen ja jää mieleen.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 15.09.2020

Ruokamatkailijan suosikkimaut syksylle 2020

Pohjois-Savo on tunnettu puhtaasta luonnosta, jylhistä metsistä, sadoista järvistä ja idyllisestä maaseutumaisemasta. Nämä ovat luontainen voimavara niin elämäntavan kuin luontoarvojen suhteen – Luomu ja lähiruoka ovat merkittävä osa alueen identiteettiä.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 07.09.2020

Parhaat sporttipaikat kaupunkilomailijalle

Kuopiossa sporttailun yhdistäminen kaupunkilomaan tai vaikka liikematkaan on vaivatonta ja lajivaihtoehtoja on runsaasti.

Lue lisää
  Emma K • 21.08.2020

Veden alla

Kuopion uusi Kuntolaakson uimahalli avattiin maanantaina 3. elokuuta 2020 ja se on saavuttanut jo valtavan suosion paikallisten uimareiden keskuudessa.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 30.08.2020

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa

Kuopion keskusta-alue on juuri kompaktin kokoinen tutustuttavaksi kävellen. Niinpä keskustassa yöpyvän matkailijan kannattaa sujauttaa jalkaansa kävelykengät ja tehdä pieni kaupunkikierros.

Lue lisää
Tiesitkö?

Kuopiossa kotiovelta
luontoon on matkaa
pisimmillään vain 500 m.

  Pauliina Ahonen • 18.08.2020

Lupa lähteä luontoon on jokamiehenoikeus

Suomi on harvaan asuttu maa, jonka vaihteleva, upea luonto tarjoaa elinympäristön ja kodin noin 45 000 eliölajille, ihminen mukaan luettuna. Jotta kaunis kotimaamme säilyy yhtä upeana ja jotta saisimme kaikki nauttia siitä tasapuolisesti, on Suomessa käytössä jokamiehenoikeudet, jotka mahdollistavat vapaan, toisemme huomioivan luonnossa toimimisen ja liikkumisen.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 26.08.2020

Kokoonnu, kokousta tai järjestä kekkerit – Kuopio ja Tahko kutsuvat kerääntymään yhteen

Kaunis luonto, kulttuuritarjonta, käyntikohteet ja lukemattomat liikuntalajit houkuttelevat alueelle ihmisiä ympäri maailman kaikkina vuodenaikoina. Mutta tiesitkö, että lomailun lisäksi alueemme palvelee erinomaisesti myös bisnesmatkailijoita sekä muita pieniä sekä isoja ryhmiä, jotka haluavat kokoontua yhteen?

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 11.08.2020

Kuopion kalliot ja kukkulat – vankka perusta kotiseuturakkaudelle

Kotiseuturakkaus koostuu monesta tekijästä, joista – erityisesti Kuopiossa – yksi tärkeimmistä lienee luontoarvot.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 21.07.2020

Kesäpäivä Kuopiossa – Kun parasta on juuri nyt

Suorittaminen aamusta iltaan, viikosta toiseen ohjaa elämäämme, emmekä oikein edes osaa pysähtyä nauttimaan hetkestä, kun sellainen tilaisuus koittaa. Tämän vääryyden muuttamisessa parhaita oppaitamme ovat lapset.

Lue lisää
  Kirsi S. • 29.06.2020

Erään purjeveneen gastin tarina

Niinhän sitä sanotaan, että perillä ollaan, kun köydet irtoaa laiturista. Matkan päämäärä ei olekaan tarkoitus vaan matkanteko.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 18.06.2020

Tahkon kesä pähkinänkuoressa

Välkehtivien vesialueiden syleilemässä Tahkon matkailukeskuksessa nautitaan puhtaasta luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja leppoisasta järvielämästä. Alueena Tahko on mainio lomanviettopaikka koko perheelle.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 10.06.2020

Kotimaanmatkailua ja viiden tähden leirintäalue-elämää

Verkkaisia aamuja, leppoisaa oleskelua ja kiireetöntä nautiskelua luonnon keskellä, silti palvelujen äärellä. Leirintäalue-elämä on antoisaa ja sen hienous piilee pitkälti siinä, että omasta lomastaan voi rakentaa juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 10.06.2020

Koko perheen mökkiloma on osa suomalaista kulttuuriperimää

Kuopio on reilulla 10 800 kesämökillään koko Suomen mökkivaltaisin kunta. Ei siis ihme, että alueella kesälomiaan viettäneillä on muistoja nimenomaan mökkielämän mukavuudesta.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 10.06.2020

Mitä sauna meille merkitsee?

Meille suomalaisille sauna ei ole vain hukkaneliöitä pohjapiirustuksessa, vaan pyhä paikka, terapiamuoto, viikon kohokohta ja elämän eliksiiri.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 30.04.2020

Kesä Järvi-Suomen pääkaupungissa

Kesällä Kallaveden syleilemällä alueellamme nautitaan luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja leppoisasta tunnelmasta erityisellä antaumuksella.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 30.04.2020

Onnellisuuden aaltoja Järvi-Suomen pääkaupungissa, Kuopiossa

Auringon helliessä kimmeltävä järvi, saaristo ja jylhänä kohoavat metsät ja mäet tarjoavat unohtumattoman ympäristön esimerkiksi kesäiselle roadtripille. Mutta mitä et ehkä vielä tiennyt muuten tunnetusta sisävesien satamakaupungista?

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 30.04.2020

Kevät palauttaa valon ja värit

Mielen kevätsiivous auttaa raivaamaan tilaa hyville asioille. Kuusi vinkkiä mielen kevätsiivoukseen.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 28.04.2020

Kolme helppoa tapaa vahvistaa omaa luontoyhteyttä

Tutkimukset osoittavat, että luonnolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiimme. Mutta miksi luontoyhteys katoaa ja voiko sen löytää uudelleen?

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 28.04.2020

Ystävien kesken – Neljä tapaa viettää läheinen ravintolailta etänä

Etäherkkuhetki tarjoaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tutustua alueemme ruokakulttuuriin.

Lue lisää