Inspiraatio

Inspiraatio

Löydä tauko arjestasi Järvi-Suomen pääkaupungissa, missä vapaus on luonnonvoima ja onnellisuus tulee aaltoina.

  Pauliina Ahonen • 28.10.2021

Pieniä hetkiä, suuria muistoja – Talviloma Tahkolla

Aika ja aito läsnäolo ovat arvokkainta, mitä voimme itsellemme ja läheisillemme suoda. Niitä varten tarvitaan tilaisuus pysähtyä ja mahdollisuus päästää ajatukset vapaalle. Mielenrauha saavutetaan sisältäpäin, mutta sopivia puitteita sen saavuttamiseksi ei sovi vähätellä.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 28.10.2021

Koe lumoava luonto ja kaupungin kosketus talvisessa Kuopiossa

Järvi-Suomen pääkaupunki, Kuopio, on täynnä upeita luonto- ja kulttuurikohteita. Talvilomailijaa Kuopiossa odottavat iloiset ihmiset, toivotut tekemiset, hemmottelu, herkuttelu, kiehtova kulttuuri, luonnonläheisyys ja oma rauha.

Lue lisää

  Jesse Kettunen • 12.10.2021

Puijon luonto on lähellä myös talvisin

Puijon mäki ja sitä ympäröivät alueet ovat ympäri vuoden vilkkaassa käytössä. Luonto- ja ulkoilureitit risteilevät pitkin Puijon metsiä ja ovat oiva tapa karistaa kaupungin pölyt jaloista, sillä Puijolle on vain kahden ja puolen kilometrin matka Kuopion torilta. Virkistäytyminen arjen keskellä on siis helppoa.

Lue lisää

  Emma K • 21.08.2020

Veden alla

Kuopion uusi Kuntolaakson uimahalli avattiin maanantaina 3. elokuuta 2020 ja se on saavuttanut jo valtavan suosion paikallisten uimareiden keskuudessa.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 22.08.2021

Luontokuvaajan jalanjäljillä

Tutkimusten mukaan luonnon erityinen elvyttävä vaikutus on tavoitettavissa myös luontokuvia katselemalla. Kuvat rauhoittavat, nostavat vireystilaa ja auttavat ammentamaan mentaalista elinvoimaa. Kuvaajalle luontokokemus kameran takana on aina ainutkertainen. Jokainen kuvaushetki on merkityksellinen ja jää mieleen.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 10.06.2021

Mitä sauna meille merkitsee?

Meille suomalaisille sauna ei ole vain hukkaneliöitä pohjapiirustuksessa, vaan pyhä paikka, terapiamuoto, viikon kohokohta ja elämän eliksiiri.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 05.11.2020

Kuopiossa kulttuurilla on vahva rakenne

Kuopiossa kulttuuri on osa hyvinvoinnin edistämistä ja kaupungin elinvoiman lisäämistä. Nämä ovat kuntalain mukaisia perustehtäviä, joiden strateginen merkitys Kuopiossa on ymmärretty laajasti.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 10.03.2021

Parhaat sporttipaikat kaupunkilomailijalle

Kuopiossa sporttailun yhdistäminen kaupunkilomaan tai vaikka liikematkaan on vaivatonta ja lajivaihtoehtoja on runsaasti.

Lue lisää
  Jesse Kettunen • 05.11.2020

Kansallisessa kaupunkipuistossa luonto ja kulttuuri kohtaavat

Kuopion kansallinen kaupunkipuisto rakentuu Kuopion kaupungin helmistä. Ihmisille tärkeät paikat, joissa rakennettu kulttuuriympäristö ja kaupunkiluonto kohtaavat, muodostavat kansallisen kaupunkipuiston.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 26.08.2021

Kokoonnu, kokousta tai järjestä kekkerit – Kuopio ja Tahko kutsuvat kerääntymään yhteen

Kaunis luonto, kulttuuritarjonta, käyntikohteet ja lukemattomat liikuntalajit houkuttelevat alueelle ihmisiä ympäri maailman kaikkina vuodenaikoina. Mutta tiesitkö, että lomailun lisäksi alueemme palvelee erinomaisesti myös bisnesmatkailijoita sekä muita pieniä sekä isoja ryhmiä, jotka haluavat kokoontua yhteen?

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 18.03.2021

Kevät palauttaa valon ja värit

Mielen kevätsiivous auttaa raivaamaan tilaa hyville asioille. Kuusi vinkkiä mielen kevätsiivoukseen.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 16.03.2021

Lupa lähteä luontoon on jokamiehenoikeus

Suomi on harvaan asuttu maa, jonka vaihteleva, upea luonto tarjoaa elinympäristön ja kodin noin 45 000 eliölajille, ihminen mukaan luettuna. Jotta kaunis kotimaamme säilyy yhtä upeana ja jotta saisimme kaikki nauttia siitä tasapuolisesti, on Suomessa käytössä jokamiehenoikeudet, jotka mahdollistavat vapaan, toisemme huomioivan luonnossa toimimisen ja liikkumisen.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 20.04.2021

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa

Kuopion keskusta-alue on juuri kompaktin kokoinen tutustuttavaksi kävellen. Niinpä keskustassa yöpyvän matkailijan kannattaa sujauttaa jalkaansa kävelykengät ja tehdä pieni kaupunkikierros.

Lue lisää
  Jesse Kettunen • 02.11.2020

REKO – Lähiruokaa suoraan tuottajalta kuluttajalle

Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO on palvelu, jonka kautta kuluttaja tilaa lähiruokaa suoraan tuottajalta, ilman välikäsiä.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 10.06.2020

Koko perheen mökkiloma on osa suomalaista kulttuuriperimää

Kuopio on reilulla 10 800 kesämökillään koko Suomen mökkivaltaisin kunta. Ei siis ihme, että alueella kesälomiaan viettäneillä on muistoja nimenomaan mökkielämän mukavuudesta.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 01.12.2020

Parhaat kokoukset pandemia-aikana

Vaikuttavuus, asiantuntevuus, rentous, vaivattomuus ja monta muuta hyvää ovat aina osa kokemusta, kun saavut kokoukseen, kekkereille tai vaikka tiimipäiville Järvi-Suomen pääkaupunkiin. Alueemme suosituimmat kokousympäristöt, Kuopio ja Tahko, poikkeavat tunnelmaltaan toisistaan, mutta yhdistävää alueille on aina turvallisuus – myös korona-aikana.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 13.04.2021

Kesäpäivä Kuopiossa – Kun parasta on juuri nyt

Suorittaminen aamusta iltaan, viikosta toiseen ohjaa elämäämme, emmekä oikein edes osaa pysähtyä nauttimaan hetkestä, kun sellainen tilaisuus koittaa. Tämän vääryyden muuttamisessa parhaita oppaitamme ovat lapset.

Lue lisää

  Pauliina Ahonen • 14.04.2021

Tahkon kesä pähkinänkuoressa

Välkehtivien vesialueiden syleilemässä Tahkon matkailukeskuksessa nautitaan puhtaasta luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja leppoisasta järvielämästä. Alueena Tahko on mainio lomanviettopaikka koko perheelle.

Lue lisää
Tiesitkö?

Kuopiossa kotiovelta
luontoon on matkaa
pisimmillään vain 500 m.

  Pauliina Ahonen • 29.03.2021

Kuopion kalliot ja kukkulat – vankka perusta kotiseuturakkaudelle

Kotiseuturakkaus koostuu monesta tekijästä, joista – erityisesti Kuopiossa – yksi tärkeimmistä lienee luontoarvot.

Lue lisää
  Kirsi S. • 29.06.2020

Erään purjeveneen gastin tarina

Niinhän sitä sanotaan, että perillä ollaan, kun köydet irtoaa laiturista. Matkan päämäärä ei olekaan tarkoitus vaan matkanteko.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 10.04.2021

Kotimaanmatkailua ja viiden tähden leirintäalue-elämää

Verkkaisia aamuja, leppoisaa oleskelua ja kiireetöntä nautiskelua luonnon keskellä, silti palvelujen äärellä. Leirintäalue-elämä on antoisaa ja sen hienous piilee pitkälti siinä, että omasta lomastaan voi rakentaa juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Lue lisää
  Pauliina Ahonen • 03.04.2021

Onnellisuuden aaltoja Järvi-Suomen pääkaupungissa, Kuopiossa

Auringon helliessä kimmeltävä järvi, saaristo ja jylhänä kohoavat metsät ja mäet tarjoavat unohtumattoman ympäristön esimerkiksi kesäiselle roadtripille. Mutta mitä et ehkä vielä tiennyt muuten tunnetusta sisävesien satamakaupungista?

Lue lisää
  vieraileva kirjoittaja • 29.06.2021

Spraycation – Graffitiloma Kuopiossa

Kuopio on keskivertoa vilkkaampi katutaidekaupunki ja kiitos siitä kuuluu aktiiviselle katutaideyhdistykselle ja kaupungin panostukselle graffitiharrastukseen.

Lue lisää

  Jesse Kettunen • 05.07.2021

Suomen parhaita panimoita ja makupareja

Kuopiossa kesäkuun lopulla järjestetyn Lakeland Appetizer -tapahtuman teemoina olivat puhtaat maut luonnosta lasiin ja lautaselle, Suomen parhaimmat panimot ja makuparit sekä Euroopan maukkain metsäkattaus.

Lue lisää

  Jesse Kettunen • 29.04.2021

Ranta- ja kesäterassit Kuopiossa

Kesän saapuessa Kuopioon avautuvat myös ravintoloiden terassit. Tarjontaa löytyy laidasta laitaan ja ulkoilmasta pääsee nauttimaan niin maukkaiden aterioiden kuin kylmien juomien äärellä lukuisissa eri ravintoloissa.

Lue lisää