Info

Info

Lennä, autoile, hyppää junaan tai seilaa satamaan. Löydä kartat ja kulkuyhteydet matkallesi Järvi-Suomen pääkaupunkiin.

Kulkuyhteydet

Keskellä Suomea sijaitsevaan Kuopioon on helppo tulla niin lentäen, junalla kuin autollakin – ja jopa vesiteitse Suomenlahdelta saakka. Tervetuloa Järvi-Suomen sydämeen!

Lentäen perille

Kuopion lentokentälle on alle tunnin mittainen yhteys Helsinki-Vantaan lentokentältä. Lentoasemalta Kuopion keskustaan (14km) pääsee sujuvasti paikallisliikenteen bussilla tai hyppäämällä taksiin kentän taksitolpalta, mutta varsinkin ryhmien on suositeltavaa varata taksi tai pikkubussi etukäteen. Alle tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Tahkolle kentältä pääsee kätevimmin etukäteen tilattavilla, kiinteähintaisilla kuljetuksilla sekä Aurinkomatkojen yhteistyölennoilta myös lentokenttäbussilla.

Hyppää junaan tai bussiin

Kuopion Rautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja junia kulkee runsaasti sekä etelästä että pohjoisesta. Helsingistä perille pääsee noin neljässä tunnissa. Etelästä Turun suunnalta Kuopioon pääsee Tampereen ja Jyväskylän kautta ja pohjoisesta raiteet tuovat Kuopioon mm. Rovaniemeltä Oulun ja Iisalmen kautta.

Kuopion linja-autoasema sijaitsee Kuopion uudessa Matkakeskus Portissa, josta on myös yhteys asematunnelin kautta rautatieaseman puolelle. Matkakeskuksesta löytyvät viihtyisät odotustilat sekä palveluita joukkoliikenteen matkustajille.

Kuopion pohjoispuolella sijaitseva Siilinjärven rautatieasema vie noin 20 km lähemmäksi Tahkon matkailualuetta, jonne jatkoyhteys sujuu kätevimmin ennakkoon tilattavalla kimppataksilla.

Paikallisliikenne

Kuopion paikallisliikenteen bussitsähköavusteiset Vilkku -fillarit, uusi Hop-On Hop-Off -bussi, kesäiset kaupunkijunat ja lähialueen linjaliikenne varmistavat sujuvan liikkumisen ympäri aluetta. Olitpa sitten menossa torilta Puijolle tai johonkin alueen luontokohteista, bussi vie aina lähelle. Kesäaikaan Kuopiossa pääsee liikkumaan myös vesiteitse, sillä Hop-On Hop-Off -laiva ajaa matkustajasatamasta Bellanrantaan ja Rauhalahteen.

Tahko–Nilsiä -väliä liikennöi talvisin kaikille ilmainen Skibussi, joka luo lisää yhteyksiä myös Kuopion ja Tahkon välille. Skibussin kyytiin voi hypätä reitin varrella olevilta katetuilta Skibus -pysäkeiltä, sekä mm. Tahkonrinteiden P-alueelta, Break Sokos Hotel Tahkon edestä ja Tahko Spa Hotellin etuovelta sekä Golden Resortin portilta.  Bussi siis ajaa Nilsiään Golden Resortin ja Simolan kautta. Kesäkaudella Kuopion ja Nilsiän sekä Tahkon välillä kulkee paikallisliikenteen linja 61.

Ota alle auto tai moottoripyörä

Automatka Helsingistä Kuopioon kestää noin viisi tuntia ja matka taittuu sujuvasti Suomea halkaisevaa valtatie 5:ta pitkin. Motoristeille sopivia reittejä savossa on rajattomasti ja kesäiset, maalais- ja rantamaisemissa kiemurtelevat mutkatiet ohjaavat ohikulkijoita nauttimaan matkasta.