Kokemukset ja vinkit

Kokemukset ja vinkit

Kokemuksia ja vinkkejä Kuopion alueella opiskeluun

Opiskelijaelämä on usein elämänvaihe, jolloin kaikki on uutta, jännittävää ja jopa stressaavaa. Olemme koonneet kokemuksia, vinkkejä, ura- ja opiskelijatarinoita sekä paljon muuta artikkeleiksi, jotta voisit mahdollisimman huoletta aloittaa opiskelusi Kuopion alueella. Voit myös opiskeluiden aikana palata katsomaan näitä kirjoituksia aina, kun mieleesi hiipii ajatus, että mitäs ihmettä minä tekisin? Sillä tuo kysymys on myös olennainen osa opiskeluja.

  vieraileva kirjoittaja • 13.04.2022

11 syytä asua Kuopion alueella

Itä-Suomen pääkaupunki Kuopio on innostava paikka opiskella ja elää. Jatkuvasti kehittyvänä kaupunkina Kuopio tarjoaa jokaiselle jotakin riippumatta siitä, oletko kiinnostunut kaupungin vilinästä vai maaseudun rauhasta. Tässä siis muutamia syitä, jotka tekevät Kuopiosta harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon opiskelukaupungiksesi.

Lue lisää

  Jesse Kettunen • 27.06.2022

Kun oma ala löytyy, maistuu opiskelukin paremmalta

Kuopiolaisen Tiia Reinikaisen urapolkuun on mahtunut useita mutkia, mutta tie Varkaudesta Kuopioon ja Original Sokos Hotel Puijonsarven vuoropäälliköksi on jälkeenpäin katsottuna ollut yllättävän selkeä. Varkaudesta kotoisin oleva Reinikainen muutti Kuopioon vuonna 2009. Nyt Kuopio tuntuu kodilta ja näinhän se suunnitelmien mukaan pitikin mennä.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 24.11.2021

Kolmen tutkinnon lisäksi Kuopiosta tuli koti

Virosta Suomeen työn perässä muuttanut Gerly Matihaldi on opiskellut Kuopion alueella kolmessa eri koulussa. Ammattikoulu-, ammattikorkeakoulu- ja yliopiston maisteritutkinnon lisäksi Matihaldi on rakastunut alueeseen, ja Kuopiosta on tullut hänelle koti.

Lue lisää
  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Haaveista totta Itä-Suomen yliopistossa

Helsingissä varttunut Nina Vuori opiskelee toista vuotta farmasiaa Itä-Suomen yliopistossa. Unelmien ala toi naisen Kuopioon.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Meksikosta Savoniaan

Mexico Citystä Kuopioon tullut Paulina Koponen arvostaa ympäröivää luontoa ja kaupungin ilmapiiriä. Hän opiskelee tradenomiksi Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Unelmia ja metallihommia Savon ammattiopistossa

Kuopiolaisen Joni Laittin veri veti isän jalanjäljissä metallialalle. Vuoden opiskelun jälkeen edessä siintelee jo työpaikka korutehdas Saurumilla.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Ylä-Savossa monta rautaa hallitusti tulessa

Sirja Salonoro suorittaa levyseppähitsaajan opintojaan oppisopimuksella Ylä-Savon ammattiopistossa, ja energiaa riittää vielä perheelle ja urheilullekin.

Lue lisää

  vieraileva kirjoittaja • 14.12.2020

Aina löytyy yksi syy enemmän opiskella täällä

Uudet asiat jännittävät aina, mutta Pohjois-Savossa laskeutuminen opiskelijaelämään on pehmeää kuin Kallaveden rantahiekka tai Tahkon puuterilumi.

Lue lisää

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Näe ja koe

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Ruokaravintolat

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Artikkelit

Onnellisuuden aaltoja Järvi-Suomen pääkaupungissa, Kuopiossa