Sijainti ja kulkuyhteydet

Sijainti ja kulkuyhteydet

Lennä, autoile, hyppää junaan tai seilaa satamaan. Löydä kartat ja kulkuyhteydet matkallesi Järvi-Suomen pääkaupunkiin.

Kulkuyhteydet

Keskellä Suomea sijaitsevaan Kuopioon on helppo tulla niin lentäen, junalla kuin autollakin – ja jopa vesiteitse Suomenlahdelta saakka. Tervetuloa Järvi-Suomen sydämeen!

Lentäen perille

Kuopion lentokentälle on alle tunnin mittainen yhteys Helsinki-Vantaan lentokentältä. Lentoasemalta Kuopion keskustaan (14km) pääsee sujuvasti paikallisliikenteen bussilla tai hyppäämällä taksiin kentän taksitolpalta, mutta varsinkin ryhmien on suositeltavaa varata taksi tai pikkubussi etukäteen. Alle tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Tahkolle kentältä pääsee kätevimmin etukäteen tilattavilla, kiinteähintaisilla kuljetuksilla sekä Aurinkomatkojen yhteistyölennoilta myös lentokenttäbussilla.

Hyppää junaan tai bussiin

Kuopion Rautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja junia kulkee runsaasti sekä etelästä että pohjoisesta. Helsingistä perille pääsee noin neljässä tunnissa. Etelästä Turun suunnalta Kuopioon pääsee Tampereen ja Jyväskylän kautta ja pohjoisesta raiteet tuovat Kuopioon mm. Rovaniemeltä Oulun ja Iisalmen kautta.

Kuopion linja-autoasema sijaitsee Kuopion uudessa Matkakeskus Portissa, josta on myös yhteys asematunnelin kautta rautatieaseman puolelle. Matkakeskuksesta löytyvät viihtyisät odotustilat sekä palveluita joukkoliikenteen matkustajille.

Kuopion pohjoispuolella sijaitseva Siilinjärven rautatieasema vie noin 20 km lähemmäksi Tahkon matkailualuetta, jonne jatkoyhteys sujuu kätevimmin ennakkoon tilattavalla kimppataksilla.

Ota alle auto tai moottoripyörä

Automatka Helsingistä Kuopioon kestää noin viisi tuntia ja matka taittuu sujuvasti Suomea halkaisevaa valtatie 5:ta pitkin. Motoristeille sopivia reittejä savossa on rajattomasti ja kesäiset, maalais- ja rantamaisemissa kiemurtelevat mutkatiet ohjaavat ohikulkijoita nauttimaan matkasta.

Paikallisliikenne

Kuopion paikallisliikenteen bussitsähköavusteiset Vilkku -fillarit, uusi Hop-On Hop-Off -bussi, kesäiset kaupunkijunat ja lähialueen linjaliikenne varmistavat sujuvan liikkumisen ympäri aluetta. Kesäaikaan Kuopiossa pääsee liikkumaan myös vesiteitse, sillä Hop-On Hop-Off -laiva ajaa matkustajasatamasta Bellanrantaan ja Rauhalahteen.

Tahko–Nilsiä -väliä liikennöi talvisin kaikille ilmainen Skibussi, joka luo lisää yhteyksiä myös Kuopion ja Tahkon välille. Kuopion ja Nilsiän sekä Tahkon välillä kulkee paikallisliikenteen linja 61.

Kuopion paikallisliikenteen bussit

Katso reitit ja aikataulut!

Sähköavusteiset Vilkku-kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät otetaan käyttöön taas keväällä 2022!

Hop-On Hop-Off kaupunkibussi

Hop-on Hop-Off kaupunkibussi liikennöi taas joulukuussa!

Tahkon lentokenttäbussi tietyille lennoille

Katso lennot ja aikataulut, varaa ennakkoon verkkolomakkeella.

Linja 61 Kuopio-Nilsiä-Tahko

Kuopio-Siilinjärvi-Tahko Vilkku -bussin aikataulut 12.8.2021-5.6.2022.

Tahkon maksuton skibussi talvikaudella

Käytä Tahkon alueella liikkumiseen ja jatkoyhteytenä Nilsiään.