Ruokaravintolat

Ruokaravintolat

Nauti makuelämyksistä, jotka ovat juuri nyt pinnalla, tai sukella rohkeasti syvemmälle makumaailmojen tyrskyihin.

löydä kuopion ja tahkon parhaat ruokapaikat

Ruokaravintolat kutsuvat herkuttelemaan! Paikallisten makujen Järvi-Suomessa nautitaan laadukasta, persoonallista ja rakkaudella tehtyä ruokaa. Ruokalistat vaihtelevat sesonkien mukaan ja tuoretta kalaa, riistaa ja muita metsän makuja, lähituottajien marjoja, kasviksia ja yrttejä on aina saatavilla.

Tunnelmaa värittävät erilaiset ravintoloiden väliset vierailut ja muut ruokatapahtumat, joissa korostuvat paikalliset maut sekä luonnon omat, puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet. Tunnetuimpia ruokatapahtumia ovat SATOA -ruokafestivaalit, Kuopio Wine Festival sekä loppukesän Kalaryssäys ja Oktoberfest. Ruokatapahtumia järjestetään pitkin kesää niin Kuopion keskustassa kuin muuallakin maakunnissa.  

Tahkon ruokapaikat palvelevat aamiaisesta aamuyöhön ja esimerkiksi lounasta saa paitsi perinteisistä lounasravintoloista, myös useista rinneravintoloista läpi vuoden sekä kesäisin golfkenttien klubiravintoloista. Gastronomisia makuelämyksiä on tarjolla useissa á la carte -ravintoloissa, joten myös esimerkiksi Kuopiossa matkailevien kannattaa ehdottomasti hyödyntää sekä Kuopion että Tahkon persoonallinen ravintolatarjonta – välimatkaa kun on vain alle tunnin ajomatkan verran ja samaan reissuun voi yhdistää muutakin mukavaa tekemistä.

Löydä parhaat á la carte -ravintolat, lounaspaikat, kesäravintolat, pikaruokapaikat, pizzeriat, etniset ravintolat, rinneravintolat, juhlapaikat sekä erikoisuudet ja käyntikohteet. Laadukasta ruokaa voi tilata myös suoraan lomamökin ovelle, juhlapaikoille ja toimistoihin alueen Catering -yrityksistä sekä Kuopiossa myös ravintolaruokaa toimittavista palveluista.

European Region of Gastronomy 2020-2021

Kuopio ja koko Pohjois-Savo on ensimmäisenä alueena Suomessa saanut European Region of Gastronomy –tunnuksen, jonka puitteissa koko maakunta juhlii vuosina 2020-2021. Juhlavuosi tulee näkymään muun muassa monimuotoisten ja uusien tapahtumien kautta, ravintoloiden ruokalistoissa ja katukuvassa.

European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle.