Syö ja juo

Syö ja juo

Kaikki luontoäidin suosikkimaut pelloilta, metsistä ja järvistä.

Vesi kielellä, ilomielellä

Löydä Kuopion, Tahkon ja koko Savon alueen parhaat ruokaravintolat, yöelämän helmet, kahvilat, kuppilat, panimot, rinneravintolat sekä ruokatapahtumat ja heittäydy makuelämysten vietäväksi.

Perinteisten lounas- ja illallispaikkojen lisäksi ruokailla voi myös hieman erikoisemmissa paikoissa, kuten vaikkapa Kallaveden aalloilla risteillen, 70 metrin korkeudessa auringonlaskusta lumoutuneena, aidon tukkilaiskämpän tunnelmissa haitarimusiikin säestyksellä tai rinteiden huipulla maisemia ihastellen.

Tunnelmalliset kahvilat ovat loistavia pysähtymispaikkoja shoppailu- tai ulkoilupäivän lomassa. Keskustan ja kauppakeskusten kahviloissa on mukava seurata värikästä ihmisvilinää paikallisia herkkuja maistellen.

Tanssi vaikka koko yö

Livemusiikin, tanssin ja pubikulttuurin ystäviä hemmotellaan poikkeuksellisen runsaalla ohjelmatarjonnalla läpi vuoden. Tarjolla on huippuartisteja, konsertteja, komediaa, opiskelijabileitä, kuuluisaa after ski -tunnelmaa sekä karaokea, kansankuppiloita ja suosittuja suurtapahtumia.

ruokatapahtumien runsas kirjo

Tasokkaan ruuan, persoonallisten ravintoloiden, huippuviihteen ja leppoisan palvelun lisäksi alueemme on tunnettu myös värikkäistä ruokatapahtumistaan.

Tapahtumista suurin, Kuopio Wine Festival kokoaa Kuopion Matkustajasatamaan vuosittain jopa 35 000 hyvän ruuan, viinin ja musiikin ystävää. Satamaan kokoonnutaan myös Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumaan sekä syksyisen Kallaryssäyksen merkeissä. Mualiman Navan eli Kuopion torin ympäristöä värittävät muun muassa SATOA goes Wild, Street Kuopio Food Festival, Elonkorjuujuhlat, SATOA Kuopio Food Festival sekä Kansainväliset suurmarkkinat.

Ruuan ja juoman juhlaa tarjoilee myös Tahkolla järjestettävä, jokasyksyinen Tahko Oktoberfest, joka kokoaa alueelle tuhansia baijerilaistunnelmasta, livemusiikista ja makuelämyksistä nauttivia juhlijoita.

Juhlien järjestäminen on helppoa

Koko Järvi-Suomen alue on aarreaitta myös juhlia suunnitteleville. Päivittäin avoinna olevien ravintoloiden lisäksi alueella on kymmeniä persoonallisia tilausravintolana toimivia juhlapaikkoja, jotka soveltuvat perhejuhlien lisäksi erinomaisesti myös esimerkiksi yritystilaisuuksiin tai ystäväporukan kokoontumisiin.  Saatavilla on myös catering -palveluita, joten tarjoilut ja useimmiten myös tarjoiluapua on tilattavissa niin vuokramökeille, yrityksen tiloihin kuin luonnossa ruokailua vartenkin.

Artikkelit
13.08.2020

SATOA -ruokafestivaalia juhlitaan tänä vuonna kokonainen viikko

Tänä vuonna festivaali juhlitaan koko viikon mittaisena ja se tarjoilee kattavan otoksen pohjoissavolaista ravintolakulttuuria. Toritapahtuman sijaan ohjelma sekä lähiruokajuhla jalkautuvat ravintoloihin ja European Region of Gastronomy Kuopio 2020 – 2021 kumppaniyritysten toimipisteisiin eri puolilla kaupunkia.

Ajankohtaista, Uutiset
Esittelyssä

Ruokaravintolat

Löydä parhaat á la carte -ravintolat, lounaspaikat, kesäravintolat, pikaruokapaikat, pizzeriat, etniset ravintolat, rinneravintolat, juhlapaikat ja erikoisuudet.

 
Esittelyssä

European Region of Gastronomy Kuopio

Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on ensimmäisenä alueena Suomessa saanut arvostetun European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021.

 
Esittelyssä

Rinneravintolat ja afterski

Tahkon persoonalliset rinneravintolat ovat avoinna läpi vuoden ja palvelevat paitsi rinnekansaa ja afterski -väkeä, myös retkeilijöitä, maisemanihastelijoita ja juhlien järjestäjiä.

 
Esittelyssä

Yöelämä

Löydä alueen kotoisat pubit, tyylikkäät baarit, tanssiravintolat, yökerhot ja viihdeareenat, naurun täyteiset illat sekä livemusiikkielämykset.