<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Top 5 vinkit kulttuurinnälkäisille Kuopiossa

  Venla Mutanen • 06.02.2024

Top 5 vinkit kulttuurinnälkäisille Kuopiossa

Kuopion monipuolinen, laadukas kulttuuritarjonta aina museoista festareihin ja tanssista nykytaiteeseen kutsuu tutustumaan. Vaikka kulttuuritapahtumat painottuvat kesäkauteen, riittää nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden.

1. Kuopio Tanssii ja Soi

Kesäkuussa Kuopio täyttyy tanssista viikoksi, kun Kuopio Tanssii ja Soi valtaa kaupungin estradit. Pohjoismaiden laajin ja monipuolisin tanssitaidetapahtuma tuo kaupunkiin kansainvälisiä ja kotimaisia tanssin ammattilaisia ja harrastajia. Maksullisen ohjelman lisäksi ohjelmistoon mahtuu vapaan pääsyn ohjelmaa sekä laaja skaala kursseja ja seminaareja, joten ammattilaisten lisäksi myös vasta-alkajille ja katsojille löytyy mielenkiintoista koettavaa.

2. Kuopion kaupunginteatteri

Itä-Suomen suurimman ammattiteatterin laajasta ohjelmistosta löytyy varmasti mieluista nähtävää jokaiselle. Kuopion kaupunginteatterin kahdella lavalla nähdään laadukkaita musikaaleja, draamaa, vierailuesityksiä sekä lapsille suunnattuja esityksiä. Teatteriesitysten lisäksi kaupunginteatterin tiloissa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia.

Kuopion kaupunginteatteri, kulttuuritarjonta

3. Kuopio Wine Festival

Kuopion matkustajasatamassa järjestetään kesäisin maan suurin ruoka- ja viinifestivaali Kuopio Wine Festival. Festivaalilla on vuosittain vaihtuva teemamaa, josta inspiraationsa saanutta, tarkkaan harkittua menua täydentävät teemamaan maukkaat viinit. Reilun viikon pituisen festivaalin aikana päästään nauttimaan makunystyröitä hivelevien makujen lisäksi myös Suomen kärkiartistien esiintymisistä illasta toiseen.

4. ANTI – Contemporary Art Festival

Kansainvälinen nykytaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival on Suomen johtava live art -tapahtuma, joka järjestetään Kuopiossa vuosittain, yleensä syyskuussa. Lähes viikon kestävän ANTI-festivaalin teokset ovat yleisölle ilmaisia. Tapahtumaan saapuu taiteilijoita ympäri maailmaa ja heidän teoksensa ovat paikkasidonnaisia, hyödyntäen julkisia tiloja.

5. Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion Musiikkikeskus kuuluu Suomen konsertti- ja kongressitalojen huippuihin, tuoden kaupunkiin vuosittain satoja tapahtumia aina konserteista stand upiin ja tanssiin. Talon sydämenä toimiva konserttisali on myös Kuopion kaupunginorkesterin kotisali ja siellä kuullaankin vuosittain upeita kausikonsertteja sekä muita kaupunginorkesterin taidonnäytteitä.

Kuopio kaverukset, kulttuuritapahtumat

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Näe ja koe

Artikkelit

10 + 4 keikkapaikkaa ja festivaalia Kuopion alueella