<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Ranta- ja kesäterassit Kuopiossa

  Jesse Kettunen • 03.04.2024

Kesän kuumimmat terassit Kuopiossa

Kesän saapuessa Kuopioon avautuvat myös ravintoloiden terassit. Tarjontaa löytyy laidasta laitaan ja ulkoilmasta pääsee nauttimaan niin maukkaiden aterioiden kuin kylmien juomien äärellä, lukuisissa eri ravintoloissa. Tämän kesän parhaita hetkiä Kuopiossa vietetään ranta- ja kesäterasseilla.

Kallaveden ääreen rantaterassille

Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio hemmottelee asukkaitaan sekä kaupungissa vierailevia matkailijoita kattavalla rantaterassitarjonnalla, josta jokaisella löytyy varmasti mieluinen vaihtoehto kevät- ja kesäpäivien viettoon.

Aivan Kuopion keskustan tuntumassa sijaitseva satama on pullollaan rantaterasseja. Roll Risteilyt avaavat kevään ensimmäisille terassikierroksille laivaterassin, jota lähemmäksi rantaa on mahdoton päästä. Kesällä Roll Risteilyiden m/s Queen R ja m/s Princess Anne risteilevät terasseineen Kallavedellä ja m/s Queen R:n laivaravintolassa valmistuu myös maittavaa lounasta ja illallista.

Satamassa myös Wanha Satama houkuttelee terassilleen nauttimaan erilaisia kalaruokia, savolaisia herkkuja, sekä muita herkullisia ruoka-annoksia. Muun muassa suositun vappubrunssin järjestävä ravintola Wanha Satama on ehdottomasti naulannut paikkansa Kuopion rantaterassien “pakko päästä” -listalla.

Parhaiden kesäbileiden lähde Albatrossi tarjoilee livekeikkoja ja jatkobileitä sataman paraatipaikalla uuden aallonmurtajan kupeessa. Albatrossin suurella terassilla viihtyy yön hämärtymisestä aina aamun valkenemiseen saakka. 

Kallaveden ääressä, sataman uuden S-Market Maljalahden katolta löytyvä Bona BBQ tarjoilee raikkaiden juomien lisäksi myös grilliherkkuja. Terassilta on komeat maisemat järvenselälle ja laineiden liplatusta on rentouttavaa seurata kuohuvan juoman kanssa. Jos nälkä pääsee yllättämään, löytyy Bona BBQ:sta barbeque-herkkujen lisäksi esimerkiksi salaatteja.

Bellanrannassa sijaitsevan Kuopion Saanan terassi on rantaterassien aatelia. Kaupungin suurin rantaterassi kylpee auringossa koko päivän, eikä säälläkään ole väliä lasitetun terassin ansiosta. Suurikokoinen terassi on vain osa Kuopion Saanan hulppeaa kokonaisuutta, johon kuuluu terassin lisäksi ravintola, sauna ja spa-osasto.

Väinölänniemellä terassielämyksistä pääsee nauttimaan oikeasti palmujen alle, tosin säävarauksella. Väinölänniemen uimarannalla sijaitseva elämyskeskus Cafe Väinö tekee kuumista kesäpäivistä täydellisiä. Kylmät juomat, limut, karkit ja jäätelöt kuuluvat kaikki Cafe Väinön tarjontaan ja lisäksi kahvilasta voi vuokrata erilaisia välineitä ranta-aktiviteettien harrastamiseen.

Torikahville tai pitkän kaavan kautta

Kuopion torin vilinän keskellä on useita terasseja, joilla voit nauttia lämpimistä kesäpäivistä. Esimerkiksi torin laidalla sijaitsevan Sokoksen ravintolamaailma Food & Joy, joka pitää sisällään muun muassa Coffee Housen ja Rosson, tarjoaa Coffee Housen yhteydessä uudenkarhean terassin, jolla kelpaa nauttia lämpimistä kesäpäivistä.

Kaikille tutusta italialaisesta klassikosta, Rossosta, löydät esimerkiksi maankuulut pizzat isompaan nälkään ja Coffee Housesta saat niin kahvit, bagelit kuin croissantitkin terassihetken kyytipojaksi.

Keskellä toria sijaitsevan SalaCavalan terassilla on mitä parhaimmat puitteet torihulinan seuraamiseen lounaan, kahvihetken tai kuohuvan kera. SalaCavalassa on laaja kahvi- ja teevalikoima, minkä lisäksi wokit ja salaatit ovat tarjolla joka päivä iltaan asti. 

Tšekkiläistyylinen oluttupa Hospoda Koza löytyy ikoniselta paikalta kauppahallin kellarista. Illanviettoa säestää karaoke, jolle on tarjolla erinomaiset puitteet laajan kappalevalikoiman ja ykköstason äänentoiston myötä. Viihtyisä terassi kauppahallin kupeessa tarjoilee muun muassa tšekkipanimo Kozelin oluita. 

Torin vieressä Puijonkadulla sijaitseva Blocco tarjoilee artesaanipizzan ja rennon tunnelman lisäksi raikkaita juomia, joita kelpaa nauttia aurinkoisella terassilla kävelykadun vilinää seuraten.

Kauppakatu ja sen ympäristö ovat täynnä mahdollisuuksia

Kauppakadulla sijaitsevan Hophausin terassilla viihdyt säällä kuin säällä. Lasitetulla terassilla voit nauttia keskustan sykkeestä ja ihmisten vilinästä olipa sää mikä tahansa, ja valikoimasta löydät varmasti juoman tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Vastapäätä Hophausia on vilkas Bar Nousun terassi, jossa riittää menoa vuoden jokaisena päivänä. Bar Nousussa fiilistellään after ski -tunnelmaa tiskijukkien ja karaokejuontajien innoittamana vuodenajasta toiseen.

Glorian suuri ja viihtyisä terassi Kauppakadun puolivälissä on loistava paikka kävelykadun vilinän seuraamiseen. Sisätiloista löytyy alakerran intiimi karaoketila ja yläkerran baarista laaja olut- ja siiderivalikoima. 

Ale Pupi sijaitsee Glorian vieressä Kauppakadun paraatipaikalla Kuopion sydämessä. Terassilla pääsee nauttimaan viilentävistä juomista aamusta iltamyöhään jokaisena viikonpäivänä. Ale Pupista löytyy isot screenit urheiluhumun seuraamiseen ja onpa Alessa myös mahdollista päästä esittelemään biljarditaitojaan!

Kauppakadulta kivenheiton päässä sijaitseva Apteekkari on terasseineen olohuone keskellä kaupunkia. Kattoterassin sekä katutasossa sijaitsevan terassin tunnelmasta ja ravintolan juomatarjoilusta pääsee nauttimaan niin sanotusti pilkkuun asti, joten pitkät terassifiilistelyt onnistuvat vaivatta siinä missä lyhyemmätkin terassilla pyörähtämiset.

Kauppakadulla, Snellmaninpuiston vierestä löytyy Isä Camillon patio. Sesongeittain ruokalistojaan päivittävä Isä Camillo tarjoilee keväällä ja kesällä kevyempää ruokaa, jolloin vihreys ja grilli ottavat suuremman roolin menussa. Patiolla myös juomatarjoilu pelaa erinomaisesti ja viileneviä iltoja voi huoletta viettää lämpölamppujen alla.

Isä Camillon vieressä on myös Pannuhuone Gust. Ranin, jonka olohuonemainen terassi on omiaan terassifiilistelyyn. Pannuhuoneen cocktailit perustuvat pääosin paikallisen Lignell & Piispasen tuotteisiin ja persoonalliset pikaruoat kruunaavat kokonaisuuden.

Snellmaninpuiston toisella puolella kesäterassia isännöi ravintola Frans & Sophie. Original Sokos Hotel Puijonsarven alakerrassa sijaitseva Frans & Sophie on ranskalainen bistro, jonka keittiössä valmistuvat suussa sulavat ateriat rentoihin kesäterassihetkiin niin isoille kuin pienemmillekin seurueille.

Kuopiosta löydät varmasti kesäterassin omaan makuusi.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Säpinää cityssä