Pisan luonnonsuojelualue, poika katsoo maisemia

Pisan luonnonsuojelualue

Valtakunnallisesti arvokas maisema-alue.

Pisan luonnonsuojelualue

Salmenpellontie 245
73770
Juankoski

Sijainti kartalla

Pisan luonnonsuojelualue Nilsiässä

Pisan luonnonsuojelualue on pinta-alaltaan 306 hehtaaria ja se on ollut valtakunnallisesti tunnettu maisemamatkailukohde jo yli sadan vuoden ajan, komeita järvi- ja vaaramaisemia on käyty ihastelemassa jo 1800-luvulta lähtien. Pisan näkötornista, vaaran korkeimmalta kohdalta avautuu kaikkiin ilmansuuntiin kaunis savolainen maisema järvineen ja metsineen. Pisan huipulla voi tutustua myös Täyssinän rauhan yli 400 vuotta vanhoihin rajamerkkeihin. Alue sopii hyvin päiväretken kohteeksi.

Pisalla on 8,5 kilometriä oransseilla maamerkeillä merkittyjä reittejä. Reitit ovat vaativia, mutta vuorelle nousemista on helpotettu portailla ja levähdystasanteilla. Pisan näkötornista avautuvat maisemat palkitsevat kuitenkin huipulle kiipeämisen vaivan. Tulenteko luonnonsuojelualueella ei ole mahdollista, mutta näkötornin vieressä on pöytä ja penkit eväiden syömistä varten. Lastukoskella Vuotjärven rannalla, Lastukoskentie 47, on kyläyhdistyksen ylläpitämä kota tulentekomahdollisuuksin retkeilijöiden käyttöön.

Saapuminen

Luonnonsuojelualueelle pääsee vain polkuja pitkin. Reitit Pisan laelle lähtevät pysäköintialueilta. Lastukosken pysäköintialueelta matkaa Pisalle on 3 km ja Salmenpellon pysäköintialueelta on 2 km kävelymatka Pisalle.

P-alue: Lastukoskentie 107, 73320 Nilsiä
P-alue: Salmenpellontie 245, 73770 Juankoski

Pisan torni kesällä, ilmakuva

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Paikat

Tiilikkajärven kansallispuisto

Paikat

Etelä-Konneveden kansallispuisto