Korkeakoski

Upea käyntikohde, joka on komeimmillaan keväisin.

Korkeakoski

Korkeakoskentie 111
71775
Maaninka

Ajo-ohjeet

Maaningan Korkeakoski

Korkeakoski on Suomen korkein vapaana virtaava koski. Se sijaitsee Maaningalla ja on suosittu käyntikohde varsinkin keväisin lumien sulaessa, kun putous on komeimmillaan. Korkeutta sillä on noin 36 metriä. Veden virtaama vaihtelee suuresti vuodenaikojen mukaan.

Korkeakosken rotkolaaksossa on noin 35 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue. Rotkon jyrkät rinteet muodostavat poikkeukselliset maasto-olosuhteet.

Kosken korkeimman kohdan vieressä (Korkeakoskentie 111, 71775 Tuovilahti) on parkkipaikalla opastetaulu ja kesäisin auki oleva pieni kioski-kahvila. Parkkipaikalta vie helppokulkuinen lyhyt reitti putouksen yläosaan tehdylle tasanteelle sekä ympäristön poluille. Tasanteelta lähteviä portaita pääsee halutessaan alas rotkoon.

Korkeakosken lähettyviltä lähtee myös 5,5 km pituinen retkeilyreitti, Kanjonin kierros.

Kiinnostavia kohteita

Paikat

Kanjonin kierros

Maaningan Korkeakosken vieressä kulkeva 5,5km mittainen rengasreitti, jonka P-alueelta käy helposti ihastelemassa myös itse kosken kuohut.

Retkeily
Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Esittelyssä

Nähtävyydet

Löydä upeimmat maisemat ja luonnon nähtävyydet, komeat rakennukset sekä kulttuurikohteet ja vaikutu vuoden jokaisena päivänä.