Muumi Jääluola

Muumi Ice Cave

Muumi-jääveistosnäyttely on avoinna!

Muumi Ice Cave

Vokkolantie 1
79100 LEPPÄVIRTA
+358 29 170 0170 Yrityksen kotisivu

Muumi-jääluola Leppävirralla

Sport & Spa Hotel Vesileppiksen maanalaisessa luolassa sijaitseva Muumi Ice Cave on yksi Savon mielenkiintoisimmista käyntikohteista. Jääluola avattiin jälleen uudella teemalla 1. huhtikuuta ja se on avoinna 10. joulukuuta 2023 saakka. Poikkeuksena huoltotauko 4.-7. syyskuuta, jonka aikana luolaan valmistellaan hiihtolatuja. Syyskuun 8. alkaen Muumi-jääluolassa pääsee siis myös hiihtämään!

Tänä vuonna näyttelyn pääteemana on ”Viidakkoelämää”, mutta mukaan on mahdutettu myös muita suosikkikohtauksia alkuperäisistä Tove Janssonin Muumi-sarjakuvista. Tänä vuonna myös valaistus ja äänet ovat entistä suuremmassa roolissa.

Vesileppis sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta ja jääveistosnäyttelyn lisäksi luolasta löytyy myös muuta talvista puuhaa lapsiperheille. Jääluolassa on noin 3 astetta pakkasta, joten mukaan on hyvä varata lämmintä vaatetta. Pääsylippu on voimassa koko päivän, eli luolasta voi piipahtaa välillä syömään tai vaikka uimaan Vesileppiksen kylpylään.

Jääluolassa pääsee kulkemaan vaunujen, pyörätuolin ja rollaattorin kanssa, sillä näyttelyalueen kulkureitti on tasainen ja matotettu. Myös liukumäkialueelle on esteetöntä päästä, mutta mäenlasku vaatii liikkumisrajoitteiselle avustajan.

Mitä kaikkea Muumi-jääluolassa on?

  • Muumi-jääveistosnäyttely
  • Liukumäkilinna
    • SnowTubeja, pulkkia, liukureita
  • Potkukelkkoja ja napakelkka
  • Kokemuspaketteja yli 10 hengen ryhmille, kuten päiväkodeille ja kouluille
  • Hupia ryhmille
    • Huskyajelut ja jäänveistokoulut ryhmille tilauksesta
Muumi jääluola

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Näe ja koe