Orinoron rotko

Yksi Savon seitsemästä ihmeestä.

Orinoron rotko

Mustinmäentie 83
79100
Leppävirta

Ajo-ohjeet

Orinoron rotko Leppävirralla

Orinoron rotko Leppävirralla on yksi Savon seitsemästä ihmeestä. Jännittävä koko perheen patikointi- ja retkeilykohde sijaitsee Soisalon saaressa Mustinmäessä.

Orinoron luontopolun pituus on noin 7 kilometriä ja se kulkee jäätikköjen uurtaman pystyseinäisen rotkon läpi. Merkityltä reitiltä löytyy myös lammenrannan laavu, jossa on aina saatavilla polttopuita. Orinoron rotkon pituus on 200 metriä ja syvyys suurimmillaan lähes 20 metriä. Rotkon pohjalla pulppuaa lähde, jonka vuoksi lumi ja jää säilyvät siellä kesäkuulle saakka. 

Saapuminen

Orinoron rotko sijaitsee Mustinmäen kylällä, 16 kilometrin päässä Leppävirran kylältä.

Lähtö reitille:

  • Mustinmäki-talolta, Mustinmäentie 83
  • Hanhiahontien p-paikalta, Mustinmäki-talolta kylätietä eteenpäin 500m, oikealle Hanhiahontielle, jota pitki, 2,3 km P-paikalle

Kiinnostavimmat kohteet

Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Esittelyssä

Nähtävyydet

Löydä upeimmat maisemat ja luonnon nähtävyydet, komeat rakennukset sekä kulttuurikohteet ja vaikutu vuoden jokaisena päivänä.

 
Paikat

Seinävuoren rotkolaakso

Seinävuoren rotkolaakso on kaikessa jylhyydessään näkemisen arvoinen luontonähtävyys. Se sijaitsee Tuusniemellä, noin 55 km päässä Kuopion keskustasta.

Nähtävyydet, Retkeily