Tapahtumat

Kuopion, Tahkon ja Savon tapahtumat

Kuopio ja koko Pohjois-Savo on maan kärkeä myös tapahtumiensa puolesta. Mahtava tapahtumatarjonta kattaa vuoden ympäri taiteen, urheilun, kaupanteon, herkuttelun, tieteen, harrastusten ja viihteen kaikki lajit. Täällä myös oman kongressin toteutus onnistuu: ilmaista alkuvaiheen järjestelyapua tarjoaa Kuopio Convention Bureau!

Kuopio Tanssii ja Soi on tanssifestivaalien ikoni, joka vetää kesästä toiseen tanssin ystäviä nauttimaan maailman huippunimien ja tanssiteosten, monipuolisen kurssitarjonnan ja ilmaisen oheisohjelman antimista. Kuopio Wine Festival puolestaan tuo Satamatorille eri viinialueiden makuja ja estradille huippubändejä ja staroja. Kolmipäiväinen Kuopio RockCock jytisee Väinölänniemellä ja kuuluu myös Suomen suosituimpiin musiikkitapahtumiin.

Yksi alkukesän kiinnostavimmista tapahtumista on Suomen suurin stand up -festivaali, Kuopion Komediafestivaali.  Kuopion kauppatorin Suurkirppikset, Elonkorjuujuhlat, Street food -tapahtumat – kuten esimerkiksi SATOA Kuopio Food Festival – sekä Satamatorin Kalaryssäys ovat suosittuja niin vieraiden kuin paikallistenkin keskuudessa. Finland Ice Marathon, Kuopio Maraton ja Kuopio Triathlon sopivat voitonnälkäisille, kuntoilijoille ja innokkaille penkkiurheilijoillekin. Sykettä ja viihdettä tarjoilevat myös muun muassa talvinen Snowcross SM sekä yksi loppukesän kohokohdista –  Sunsets Kuopio, jossa kesän kuumimpaan beach volley -tapahtumaan yhdistyy paitsi musiikki ja biletys, myös kymmenet muut kesäiset urheilulajit.

Tahkon matkailukeskuksessa viihtymisen kruunaavat eri sesonkien isot ja pienemmät tapahtumat. Huippuesiintyjät, after ski, värikkäät rinnetapahtumat, alppikisat sekä yritys- ja  golftapahtumat ovat sitä tuttua Tahkoa. Lisämausteita sesonkeihin tuovat muun muassa Tahko Ski Lift Pitch, Banked Slalom SM, Karaoken SM, Snow volley, Extreme Run, kolmipäiväinen Tahko Juhannus -festivaali,  Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB, Tahko Cruising Party, Tahko Watercross SM sekä Finntriathlon Tahko. Syyskauden kohokohtia ovat Tahko Truck Fest, Tahko Oktoberfest, sporttiväen Tahko Vuorijuoksu sekä syyslomaviikon riemukkaat koko perheen tapahtumat.

Lähiseudun tapahtumista kalenteriin kannattaa ehdottomasti merkitä myös Sonkajärven Eukonkanto, Iisalmen Oluset-festivaali, Juankosken Kanavajuhlat sekä Leppävirran Vesileppiksen upea tapahtumatarjonta.

Tervetuloa viihtymään!

Kuopio-Tahko alueen Tapahtuma Action Plan 2018-2028

Minkälaista tapahtumaa etsit?