Tapahtumat

Lisää tapahtuma kalenteriin

Kuopion, Tahkon ja Savon tapahtumat

Kuopio ja koko Pohjois-Savo on maan kärkeä myös tapahtumiensa puolesta. Mahtava tapahtumatarjonta kattaa vuoden ympäri taiteen, urheilun, kaupanteon, herkuttelun, tieteen, harrastusten ja viihteen kaikki lajit. Täällä myös oman kongressin toteutus onnistuu: ilmaista alkuvaiheen järjestelyapua tarjoaa Kuopio Convetion Bureau!

Kuopio Tanssii ja Soi on tanssifestivaalien ikoni, joka vetää kesästä toiseen tanssin ystäviä nauttimaan maailman huippunimien ja tanssiteosten, monipuolisen kurssitarjonnan ja ilmaisen oheisohjelman antimista. Kuopio Wine Festival puolestaan tuo Satamatorille eri viinialueiden makuja ja estradille huippubändejä ja staroja. Kolmipäiväinen Kuopio RockCock jytisee Väinölänniemellä ja kuuluu myös Suomen suosituimpiin musiikkitapahtumiin.

Yksi alkukesän kiinnostavimmista tapahtumista on Suomen suurin stand up -festivaali, Kuopion Komediafestivaali.  Kuopion kauppatorin Suurkirppikset, Elonkorjuujuhlat, Street food -tapahtumat – kuten esimerkiksi SATOA Kuopio Food Festival – sekä Satamatorin Kalaryssäys ovat suosittuja niin vieraiden kuin paikallistenkin keskuudessa. Finland Ice Marathon, Kuopio Maraton ja Kuopio Triathlon sopivat voitonnälkäisille, kuntoilijoille ja innokkaille penkkiurheilijoillekin. Sykettä ja viihdettä tarjoilee myös muun muassa rento Pullukka Run ja Kuopioonkin rantautuva ExtremeRun sekä yksi loppukesän kohokohdista –  Sunsets Kuopio, jossa kesän kuumimpaan beach volley -tapahtumaan yhdistyy paitsi musiikki ja biletys, myös useat muut kesäiset urheilulajit.

Tahkon matkailukeskuksessa viihtymisen kruunaavat eri sesonkien isot ja pienemmät tapahtumat. Huippuesiintyjät, after ski, värikkäät rinnetapahtumat, alppikisat sekä yritys- ja  golftapahtumat ovat sitä tuttua Tahkoa. Lisämausteita sesonkeihin tuovat muun muassa Tahko on Ice, Kunkkupilkki, Snowcross SM, Tahko Ski Lift Pitch, Extreme Run, Tahko Brutal Trial, kolmipäiväinen Tahko Juhannus -festivaali, Tahko Trail,  Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB sekä Finntriathlon Tahko. Syyskauden kohokohtia ovat Tahko Oktoberfest ja perinteinen Tahko Vuorijuoksu. Myös Sonkajärven Eukonkanto sekä Iisalmen Oluset-festivaali kannattaa ehdottomasti merkitä omaan tapahtumakalenteriin!

Tsekkaa kaikki tapahtumat kalenterista!