
European Region of Gastronomy 2020-2021
Koe puhdas luonto ja lähiruoka lautasella – tee makumatka Savon sydämeen!
Ruokamatkailun pääkaupunki 2020-2021
Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on ensimmäisenä alueena Suomessa saanut arvostetun European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021.
Kahdelle vuodelle jakautuvan juhlavuoden ohjelmassa esiin nousevat luonnosta saatavat raaka-aineet; marjastus, sienestys, metsästys ja kalastus. European Region of Gastronomy -tunnustus painottaa vastuullisuutta, lähiruoan käyttöä, paikallista kulttuuria sekä pienten ja keskisuurten yritysten välistä yhteistyötä.
Tapahtumat ja teemaviikot
Koe makunystyröitä hivelevät, ruoan ympärille kietoutuvat tapahtumat ja teemaviikot sekä muut sisällöt, jotka sopivat erinomaisesti niin yksilö-, kuin ryhmämatkailijoille. Luvassa on esimerkiksi marjastus‐ ja sienestysretkiä, piknikkejä, tastingejä, kokkauskursseja, työpajoja, pop up ‐ravintoloita, tilavierailuja, ruokamatkapaketteja, ruokateemaisia näyttelyitä, ruokateatteria, taidetta ja kulttuuria, koulutuksia sekä värikkäitä ruokafestivaaleja.


Tutustu tarjontaan kartalla


Koe puhdas luonto ja lähiruoka lautasella
Kuopion alue ja koko Pohjois-Savo on kehittynyt moderniksi, monimuotoiseksi gastronomiseksi alueeksi perinteitä kunnioittaen. Lukuisat paikalliset artesaanimaiset alkutuottajat synnyttävät laadukkaita ja persoonallisia tuotteita, joita sekä ravintolamme että elintarviketoimijat jalostavat herkullisiksi makuelämyksiksi – kaikkien saataville.
Ympäröivä maaseutu tarjoaa luontaista voimavaraa niin elämäntavan kuin luontoarvojenkin osalta: luomun ja lähiruuan tuotanto on lisääntynyt alueella voimakkaasti. Vaikka matkailu ja monikulttuurisuus ovat jo vuosikymmenien ajan tuoneet uusia makuja ja värejä suomalaiseen ruokaan, muodostuu perusta aina alueellisista raaka-aineista.
Kokonaisuutta tukevat alueen kulinaariset tapahtumat ja festivaalit sekä paikallisen tuotannon arvostaminen esimerkiksi suositun REKO -toiminnan muodossa.