Tahkon lähiliikuntapuisto

Kahdeksan hehtaaria seikkailuja.

Tahkon lähiliikuntapuisto

Keitaankatu 1
73310
Tahkovuori

Ajo-ohjeet

Leikkipuisto, pump track ja paljon muuta

Tahkon lähiliikuntapuisto on varmasti yksi lapsiperheiden suosikkipaikoista Tahkolla. Upea, noin kahdeksan hehtaaarin kokoinen virkistyspaikka kätkee sisälleen muun muassa ison leikkipuiston, pump track -radan, kaksi ulkoilukenttää, vaijeriliukuradan, parkour -alueen, 9 väyläisen frisbeegolfradan, kuntoiluvälineitä ja mukavia pikkuteitä liikkumiseen. Puiston takaosassa, järven rannan läheisyydessä on myös viihtyisä Rantakota, joka on kaikille avoinna läpi vuoden.

Puisto sijaitsee Tahko Spa Hotellin itäpuolella, joten siihen on helppo tulla niin autolla kuin kävellenkin. Palloja ja muita pelailuvälineitä voi kysyä vuokralle Tahko Spa Hotellin vastaanotosta.

Talvisin puiston nurkalta lähtee myös hiihtolatu, joka yhdistyy Tahkon latuverkostoon kahdesta eri suunnasta.

Mitä kaikkea puistossa on?

  • Leikkikenttä, jossa extrana maahan upotetut minitrampat sekä pikkukaruselli
  • Vaijeriliuku
  • Parkour -alue
  • Hiekka-tekonurmikenttä / luistelukenttä
  • Koripallokenttä / monitoimiarena
  • Pump track -rata
  • Pöytiä ja penkkejä oleskeluun
  • Frisbeegolf -rata ( Tahko DGP )
  • Kuntoilukatos
  • Rantakota puiston takaosassa

Kiinnostavimmat kohteet

Esittelyssä

Tahko

Huippuluokan laskettelurinteet, rauhoittava järviluonto, monipuoliset palvelut, värikkäät tapahtumat ja välitön tunnelma hurmaavat yhtä lailla perheet, ystäväporukat kuin businessmatkailijatkin ja keskeinen sijainti mahdollistaa ajan käyttämisen muuhunkin kuin matkustamiseen.

 
Paikat

Tahkon maastopyöräilyreitit

Tahkon ulkoilu- ja retkeilyreiteistä kesän maastopyöräilyn suosikkireittejä ovat 14.4km mittainen Tahkomäen kierros sekä 20,1km mittainen Rahasmäen kierros.

Maastopyöräily, Syksy
Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Kesä, Retkeily, Syksy
Paikat

Tahkon näköalatorni

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla, Pehkun vieressä. Upea, noin 13 metriä korkea torni on avoinna ympäri vuoden.

Kesä, Kevät, Kulttuuri ja käyntikohteet, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy, Talvi
Paikat

Tahkon Maisemahissi

Tahkon maisemahissi vie kävelijät ja pyöräilijät suoraan huipulle saakka. Hissi pyörii seuraavan kerran syyslomaviikolla 10.-17.10.2020 ( la-la) klo 10-16.

Maastopyöräily, Nähtävyydet, Retkeily
Paikat

Tahkon portaat

Suomen pisimmät portaat, vievät rinnealueen huipulle. 1054 porrasta noin 800m matkalla. Treenaa, kuntoile, ihastele maisemia tai käytä siirtymäreittinä huipulle.

Kesä, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy