Puijon luontopolut

Suojeltua luontoa sekä kulttuurihistoriaa.

Puijon luontopolut

Puijontie 135
70300
Kuopio

Ajo-ohjeet

Retkeilemään Puijolle

Puijon ulkoilualue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta ja alueella on kolme noin kahden kilometrin mittaista luontopolkua. Puijon ulkoilureitit ovat talvisin eripituisten hiihtolenkkien pohjina. Kesäisin kuntolenkkien vihreät viitoitukset opastavat liikkumista, latuopasteet ovat ruskeilla viitoituksilla.

Puijon polku kulkee vanhalla luonnonsuojelualueella. Polun varrelta löytyy tauluja, joissa esitellään luonnon lisäksi kelkkailua, Puijon torneja, Puijoon liittyviä kulttuurihenkilöitä sekä muuta kulttuurihistoriaa. Polun lähtöpaikat ovat Puijonrinteentien päässä ja Puijon laella. Reitillä on korkeuseroa yli 100 metriä, jonka vuoksi se ei sovi kovin heikkokuntoisille. Puijon polku on merkitty sinisillä merkeillä.

Konttilan kierrolla voi tutustua aarnialueen vanhaan metsään ja Konttilan perinneympäristöön. Perinteistä itäsuomalaista mäkiasutusta edustava Konttila on vanha pappilan torppa, jossa on ulkoilukahvila sekä luontonäyttely. Konttilan kierrolle pääsee Puijon laelta ja se on merkitty punaisilla merkeillä.

Kokonmäen itärinteessä kulkevalle Kokonmäen kierrolle voi lähteä Konttilasta tai Antikkalan laskettelurinteen alaosasta. Kierroksella on korkeuseroa lähes 100 metriä, jonka vuoksi se ei sovellu kovin heikkokuntoisille. Kokonmäen kierron on merkitty vihreillä merkeillä.

Lähtöpaikat

Puijon polku
P-alue: Puijon laella, Puijontie 135
P-alue: Puijon pesäpallostadion tai hiihtostadion (lähtö reitille Puijonrinteentien päästä)

Konttilan kierto
P-alue: Puijon laella, Puijontie 135

Kokonmäen kierto
P-alue: Konttilantila, Antikkalantien päässä
tai Antikkalan rinteen alaosasta.

Kiinnostavimmat kohteet

Esittelyssä

Retkeily

Kuopion, Tahkon ja koko ympäröivän Pohjois-Savon puhdas luonto, upeat retkeilyreitit, luontopolut, kansallispuistot ja muut luontokohteet tarjoavat loputtomasti elämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

 
Paikat

Puijon portaat

Puijon portaat sopivat hyvin liikkumiseen ja treenaamiseen. Portaiden yläpäästä aukeavat upeat maisemat ja sieltä voi nousta aina Puijon tornille saakka.

Retkeily
Paikat

Puijon maastopyöräilyreitit

Puijon maastopyöräilyreitti kulkee upeissa maisemissa koko Puijon selänteen halki ja on paikoin varsin haastava, johtuen Puijon korkeusvaihteluista.

Maastopyöräily