Puijon luontopolut, opastetaulu

Puijon luontopolut

Suojeltua luontoa sekä kulttuurihistoriaa.

Puijon luontopolut

Puijontie 135
70300
Kuopio

Sijainti kartalla

Retkeilemään Puijolle

Puijon ulkoilualue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Kuopion kauppatorilta ja laajan ulkoilureitistön lisäksi alueella on kolme ympärivuotista, noin kahden kilometrin mittaista luontopolkua. Puijon ulkoilureitit ovat talvisin eripituisten hiihtolenkkien pohjina.

Puijon polku kulkee vanhalla luonnonsuojelualueella. Polun varrelta löytyy tauluja, joissa esitellään luonnon lisäksi kelkkailua, Puijon torneja, Puijoon liittyviä kulttuurihenkilöitä sekä muuta kulttuurihistoriaa. Polun lähtöpaikat ovat Puijonrinteentien päässä ja Puijon laella. Reitillä on korkeuseroa yli 100 metriä, jonka vuoksi se ei sovi kovin heikkokuntoisille. Puijon polku on merkitty sinisillä merkeillä.

Konttilan kierrolla voi tutustua aarnialueen vanhaan metsään ja Konttilan perinneympäristöön. Perinteistä itäsuomalaista mäkiasutusta edustava Konttila on vanha pappilan torppa, jossa on ulkoilukahvila sekä luontonäyttely. Konttilan kierrolle pääsee Puijon laelta ja se on merkitty punaisilla merkeillä.

Kokonmäen itärinteessä kulkevalle Kokonmäen kierrolle voi lähteä Konttilasta tai Antikkalan laskettelurinteen alaosasta. Kierroksella on korkeuseroa lähes 100 metriä, jonka vuoksi se ei sovellu kovin heikkokuntoisille. Kokonmäen kierto on merkitty vihreillä merkeillä.

Puijon luontopolut

Lähtöpaikat ja kartat

Puijon polku 2km
P-alue: Puijon laella, Puijontie 135
P-alue: Puijon pesäpallostadion tai hiihtostadion (lähtö reitille Puijonrinteentien päästä)

Konttilan kierto 2,3km
P-alue: Puijon laella, Puijontie 135

Kokonmäen kierto 2km
P-alue: Konttilantila, Antikkalantien päässä
tai Antikkalan rinteen alaosasta.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Retkeily

Paikat

Puijon portaat

Paikat

Puijon maastopyöräilyreitit

Yritykset

Puijo Peak

Yritykset

Puijon ravintolat

Paikat

Puijonnokan laavu