<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa arvostetun European Region of Gastronomy -tunnustuksen

Maakuntamme on tunnettu puhtaista raaka-aineista, elinvoimaisesta maataloudesta ja edistyksellisistä ruoka- ja elintarvikealan toimijoista. Kuopion alue, Pohjois-Savon maakunta onkin saa­nut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy (ERG) -tunnustuksen, jota juhlimme vuosina 2020-2021.

Tunnuksen myötä alueemme asema modernina, monimuotoisena ja perinteitä kunnioittavana gastronomisena alueena vahvistuu edelleen. Juhlavuosien kantavana teemana on elämä luonnonrytmin mukaan. Pääosassa ovat lähiruoka, paikallinen osaaminen ja luonnosta saatavat raaka-aineet.

European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21 -kokonaisuus toteutuu Itä-Suomen ProAgrian, Maa- ja kotitalousnaisten, Kuopion kaupungin, Kehitysyhtiö SawoGrown sekä Savonia-ammattikorkea­koulun hankeyhteistyönä. Mukana yhteistyössä on jo nyt yli 70 yritystä, tapahtuma­toimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta.

Toimijat, tuottajat ja palvelut
helposti samalla kartalla

Muualta saapuvia sekä paikallisia ruoan ystäviä hemmotellaan juhlavuosien aikana gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvilla tapahtumilla ja sisällöillä, jotka hivelevät kansainvälistenkin matkailijoiden makunystyröitä. Kaikki palvelut ovat helposti löydettävissä kuopiotahko.fi-sivustolle toteutettavasta digitaalisesta Gastromap-ruokakarttapalvelusta.

Karttapalvelun toteuttavat yhteistyössä Kuopio-Tahko Markkinointi Oy, Itä-Suomen ProAgria, Maa- ja kotitalousnaiset sekä kuopiolainen markkinointitoimisto Ahooy Creative EuReGa-hankkeen puitteissa. Palvelun myötä erityisesti ruokamatkailijoille suunnattu tarjooma verkossa täydentyy monilla uusilla alkutuottajien, koululaitosten, tieteen ja tutkimuksen, elintarviketuotannon, tapahtumien ja ravintoloiden ruokamatkailutuotteilla.

Gastromap-palvelu kokoaa yhteen aiemmin nähtyä laajemman kattauksen alan toimijoita, tuottajia ja palveluntarjoajia ja se avautuu yleisölle touko-kesäkuun aikana. Palvelun sisältöjä päivitetään aktiivisesti seuraavan kahden vuoden ajan.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Tapahtumakalenteri

Esittelyssä

Hemmottelua ja hidasta elämää