Yhteydet, aikataulut ja kartat

Keskellä Suomea sijaitsevaan Kuopioon on helppo tulla niin lentäen, junalla kuin autollakin – ja jopa vesiteitse Suomenlahdelta saakka. Tervetuloa Järvi-Suomen sydämeen!

Keskustasta 14 kilometrin päässä sijaitsevalle Kuopion lentokentälle on alle tunnin mittainen yhteys Helsinki-Vantaan lentokentältä, josta Kuopioon saapuu seitsemän päivittäistä Finnairin lentoa. Lentoasemalta Kuopion keskustaan pääsee sujuvasti paikallisliikenteen bussilla. Kentällä on myös taksitolppa, mutta varsinkin ryhmien on suositeltavaa varata taksi tai pikkubussi etukäteen. Alle tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Tahkolle lentokentältä pääsee helpoiten etukäteen tilattavilla kiinteähintaisilla lentokenttäkuljetuksilla. Saatavissa myös vuokra-autoja isommankin porukan ja tavaramäärän kyyditsemiseksi.

Kuopion Rautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja junia kulkee runsaasti sekä etelästä että pohjoisesta. Helsingistä junia saapuu päivittäin kymmenen vuoron verran ja perille pääsee noin neljässä tunnissa. Etelästä Turun suunnalta Kuopioon pääsee myös Tampereen ja Jyväskylän kautta ja pohjoisesta raiteet tulevat Kuopioon muun muassa Rovaniemeltä Oulun ja Iisalmen kautta. Asemalta torille noin 500 metrin matka, mutta myös bussit kulkevat vierestä. Kuopion pohjoispuolella sijaitseva Siilinjärven rautatieasema vie noin 20 km lähemmäksi Tahkon matkailualuetta, jonne jatkoyhteys sujuu kätevimmin ennakkoon tilattavalla kimppataksilla tai omalle porukalleen kuljetuksen varaten. Myös Kuopiosta Siilinjärven kautta Nilsiään ja talvisesongilla Tahkolle saakka ajavat bussit luovat jatkoyhteyksiä rautatieasemilta matkailualueen sydämeen.

Automatka Helsingistä Kuopioon kestää noin viisi tuntia ja matka taittuu sujuvasti Suomea halkaisevaa valtatie 5:ta pitkin. Bussiyhteyksiä alueelle saapuu niin etelästä kuin pohjoisestakin ja esimerkiksi Onnibus.comin Ski -linja F5 ajaa paitsi Kuopioon – talvisesongilla myös suoraan Helsingistä Tahkolle saakka. Motoristeille sopivia reittejä savossa on rajattomasti ja kesäiset, maalais- ja rantamaisemissa kiemurtelevat mutkatiet vetävät väkeä läheltä ja kaukaa.

Kuopion paikallisliikenteen bussit , kesäiset kaupunkijunat ja lähialueen linjaliikenne varmistavat sujuvan liikkumisen ympäri aluetta.  Tahkon ilmainen Skibussi liikennöi talvisesongilla, luoden lisää yhteyksiä myös Kuopion ja Tahkon välille.

Kulkuyhteyksien tarjoajia