Kansainvälisten kongressien määrä kasvoi jälleen Kuopiossa
  yllapitaja • 03.03.2020

Kansainvälisten kongressien määrä kasvoi jälleen Kuopiossa

Kuopiossa tehtiin jälleen uusi ennätys kansainvälisten kongressien sekä kongressikävijöiden määrässä. Vuonna 2019 Kuopiossa järjestettiin 35 kansainvälistä kongressia, joissa vieraili yhteensä 2 102 osallistujaa. Kansainvälisen kongressimatkailun kokonaismatkailutulovaikutus Kuopiossa oli siten lähes 2 817 000 euroa. Vastaavat luvut vuonna 2018 olivat 33 kongressia, 1991 osallistujaa sekä 2 670 000 euron kokonaismatkailutulovaikutus.

Kaiken kaikkiaan Suomessa järjestettiin vuonna 2019 enemmän kongresseja kuin koskaan aiemmin. Viime vuoden aikana järjestettiin yhteensä 835 kansainvälistä järjestökongressia, joihin osallistui ennätykselliset 136 413 kongressivierasta. Aikaisempi ennätys on vuodelta 2017, jolloin kongresseja oli 791 ja osallistujia yli 111 000.

Kävijämäärällä mitattuna Suomen suurimpiin kongressikaupunkeihin kuuluvat Helsinki, Tampere, Espoo, Turku, Jyväskylä sekä Oulu. Kotimaisten kongressikaupunkien vertailussa Kuopio sijoittui viime vuonna yhdenneksitoista.

Kansainvälisistä kongresseista tehdään Suomessa vuosittaista seurantaa Visit Finlandin toimesta.

Vahva tieteellinen osaaminen on yksi merkittävimmistä tekijöistä alueen kongressimatkailussa

Kuopion tiede- ja tutkimusorganisaatioilla on merkittävä rooli alueen kongressimatkailussa. Lähes kaikki Kuopiossa järjestetyistä kansainvälisistä kongresseista ovat tiedepohjaisia ja keskeisimpiä kongressien kutsujia ovatkin Itä-Suomen yliopisto, Kuopion yliopistollinen sairaala sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

Kuopio Convention Bureau pyrkii edesauttamaan tieteentekijöiden mahdollisuuksia järjestää kongressi alueellamme, tarjoten maksutonta apua kongressien hakemiseen ja järjestämiseen. Kongressit ovat hyvä alusta kuopiolaisille tieteentekijöille tuoda esille osaamistaan kansainväliselle tiedeyhteisölle ja samalla nostaa Kuopio yhdeksi merkittävimmistä kaupungeista tutkimuskentällä.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Kokoukset ja ryhmät

Esittelyssä

Kokoustilat

Esittelyssä

Suunnittele matkasi