Kulttuuri

Kuopiosta löytyy paljon kivaa kulttuuria myös lapsille. Ulkoilujen lomassa on mukavaa piipahtaa vaikkapa teatterissa tai museossa. Yksi mukava vaihtoehto on tehdä päiväretki johonkin lähialueiden käyntikohteisiin.

Kuopion kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatterin hiihtolomaviikkojen ohjelmistossa on suosittu koko perheen klassikko Ronja Ryövärintytär, joka saa ensi-iltansa vasta aivan lomasesongin alla. Tarina kertoo ennakkoluulojen voittamisesta sekä kuiluja ylittävästä ystävyyden voimasta. Esitys on riemukkaan visuaalinen fantasiaseikkailu Ronjan omantunnon heräämisestä hänen ystävystyessään Borkan poikaan Birkiin. Liput alkaen: lapset (alle 16-vuotiaat) 15 € ja aikuiset 25 €. Katso koko teatterin ohjelma ja osta liput tästä.

 

Kuopion Korttelimuseo

Korttelimuseon viihtyisissä museokodeissa voi tunnelmoida, miten kaupunkilaiset ovat ennen asuneet ja kotejaan sisustaneet. Lisäksi museoalueelta löytyvät mm. apteekkitalo, kirjailija Minna Canthin salonki sekä vaihtuvien näyttelyiden salit. Korttelimuseossa avautuu 6.3.2018 aivan uusi näyttely, joka esittelee Sisällissodan tapahtumia ja arkielämää Kuopiossa 1917–1925. 6.3. alkaen pelattavissa Toivon ja sekasorron aika -kaupunkipeli (mobiili).

Tutustu myös Kuopion Museon ja Kuopion Taidemuseon näyttelyihin ja tapahtumiin!

Stone age in the Ice Cave

Upea, Leppävirran Vesileppisen maanalaiseen, hiihtoputkena käytettyyn kallioluolaan rakennettu Ice Cave on avoinna joka päivä 24.6.2018 saakka. Entistä suurempana avatussa Ice Cavessa on näytillä luolajäänveiston maailmanmestaruuskisojen huikeat kolmemetriset taideteokset sekä jäästä rakennetut aktiviteetit. Lapset ja lapsenmieliset pääsevät siis hurjastelemaan snow tube -jääliukumäkeen, telmimään jääpuistoon, tekemään aarteenetsintää ja löytämään tiensä ulos komeasta jäälabyrintista. Kuopion keskustasta Leppävirralle on matkaa noin 60km verran.

Ortodoksinen kirkkomuseo Riisa

RIISAan pääsevät alle 18-vuotiaat aina ilmaiseksi.

Kirjastot

Kirjastot tarjoavat parhaita aarteita kaiken ikäisille, nimittäin kokonaan uusia maailmoja! Satutunnit ovat legendaarinen kirjastotapahtuma pienemmille.