Tahkon Näköalatorni

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla, rinneravintola Pehkun vieressä. Upea, noin 13 metriä korkea torni avattiin lokakuussa 2019 ja se on avoinna ympäri vuoden.

Monikäyttöinen näköalatorni palvelee paitsi vuodenaikojen mukaan vaihtuvien maisemien ihastelupaikkana, myös laskettelijoiden lähtölavana. Tahkon tornissa on kolme kerrosta, joista alimmasta avautuu lähtöportti Special -rinteeseen, keskikerroksesta maisemia on hyvä ihastella myös sateisella kelillä ja ylin, avoin kerros avaakin sitten upeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Tornin ylätasanne kohoaa noin 200 metriin rinteen juurella olevan Syvärin vedenpinnasta.

Tahkon torniin noustaan alumiinirakenteisia, tukevia rappusia pitkin ja huipulle mahtuu noin 30 henkilöä kerrallaan. Aivan alinta kerrosta lukuunottamatta tornissa on pimeän aikaan vain niinsanottu kulkuvalaistus, mutta muutoin valaistus on pyritty pitämään minimaalisena ihan jo tähtitaivaan katselun vuoksikin. Tornin vaihtuvat maisemat viehättävät läpi vuoden ja kaikkina vuorokauden aikoina – koe talviset auringonnousut, kesän tyyni kirkkaus, syksyn värit ja kuuntele kevään etenemistä huipulta!

Tahkon näköalatorni sijaitsee Tahkonrinteiden huipulla.
Huipulta avautuvat vaihtuvat maisemat ihastuttavat kaikkina vuodenaikoina.

Reitti Tahkon näköalatornille

Tahkon näköalatorni osoite on sama kuin Pehkubaarin osoite eli Pehkuntie 457, 73310 Tahkovuori ja se on siten saavutettavissa paitsi ulkoilureittejä pitkin, myös autolla.

Lyhimmät reitit tornille talvella

 • Laskettelijat: Kisarinteiden ( 1 ja 2 ) ankkurihissillä
 • Lumikenkäillen ja kävellen Huutavanholman reittiä pitkin ( noin 1,8km Tahkolaaksontien P-alueelta )
  • Reitti pysyy auki myös talvisin ja useimmiten polkua pystyy kävelemään ilman lumikenkiä.
 • Moottorikelkalla: Pehkubaarin pisto Nipasen kohdan ja Rahasmäen laavun väliseltä kelkkareitiltä
 • eFatbike: Safaritalolta alkavalta talvipyöräilyreitiltä on mahdollisuus poiketa tornilla Pehkuntietä pitkin ( pisto )
 • Autolla: Pehkuntietä pitkin ( matkaa Tahkon keskustasta noin 13km )

Kesällä ja syksyllä

 • Maastoon ja karttoihin merkatuista retkeilyreiteistä näköalatornin ohitse kulkevat muun muassa 4,6km mittainen Huutavanholman kierros sekä 14,3km mittainen Tahkomäen kierros, mutta tornilla voi pistäytyä lähes kaikilta muiltakin reiteiltä. 
 • Tahkon portaiden juurelta tornille on noin 1,5km mittainen matka
 • Tahkon maisemahissin yläasemalta tornille on matkaa noin 1 kilometrin verran. 
 • Autolla: Pehkuntietä pitkin ( matkaa Tahkon keskustasta noin 13km )

 

Jaa muistosi maailmalle #tahkontorni #kuopiotahko

Tahkon Näköalatorni rakentamisen ovat mahdollistaneet Tahkon kyläyhdistys ry, rinneyhtiö Huippupaikat Oy, liuta muita Tahkon yrittäjiä sekä Kuopion kaupunki.