Nähtävyydet

Nähtävyyksiä koko lomaksi

Kuopio kutsuu tutustumaan luonnon omiin taideteoksiin ja kulttuuriin sekä seudun perinteisiin ja monipuoliseen nykyaikaan.

Kuopio on kuuluisa upeasta ja erikoislaatuisesta järvimaisemastaan, jota pääsee ihailemaan useista paikoista. Yksi tunnetuimmista näköalapaikoista on Puijon torni, joka kohoaa 75 metrin korkeuteen maanpinnasta ja 306 metriin merenpinnasta.

Kallaveden saaressa on Suomen ensimmäinen viinitila, jossa pääsee tutustumaan oluen- ja viininvalmistamiseen maistiaisineen ja ravintolaherkkuineen. Alahovin viinien erikoisuus on, että ne tehdään terveellisistä paikallisista marjoista. Alahovin viinitilalle seilataan mukavasti laivalla suoraan Kuopion Matkustajasatamasta, tai ajellaan pidemmän kautta maanteitä pitkin.

Kuopion ylpeyksiä ovat idyllinen kauppahalli ja maankuulu kauppatori, kesällä eloisa matkustajasatama tapahtumineen, arkkitehtuuriltaankin vaikuttava Kuopion kaupunginteatteri sekä Musiikkikeskus, jonka akustiikkaa kapellimestarit kiittelevät yhdeksi parhaista. Kuopiossa on useita merkittäviä museoita, joista kuuluisimpia ovat VB -valokuvakeskus sekä länsimaiden suurin ortodoksinen kirkkomuseo. Kesäinen risteily Kallavedellä on tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Kauniisti hoidetut puistot miellyttävät kulkijan silmää ja vain parin korttelin päässä keskustasta löytyy myös ehkäpä Suomen kaunein lampi, Valkeisenlampi, jonka ympäri pääsee kiertämään kävellen. Lammen rannalla on uimaranta sekä iso leikkipuisto, joten tämä sopii ehdottomasti käyntikohteeksi myös perheille. Kuopion keskustan ja asuntomessualueenakin toimineen Saaristokaupungin yhdistävä Saaristokatu kiemurtelee Kallaveden maisemissa ja on järvimaisemineen ja valaistuksineen nähtävyys varsinkin kesäillan hämärtyessä.

Kuopion keskustan laitamilla, Rauhalahden Jätkänkämpällä vietetään viikoittain perinneiltoja, joihin kesäisin kuuluu tukkilaisnäytös haitarimusiikin säestyksellä ja runsas pitopöytä historiallisessa ympäristössä. Jätkänkämpän käyntiin kuuluu myös olennaisena osana käynti maailman suurimmassa savusaunassa sekä uiminen Kallavedessä. Myös Itä-Suomen suurin ostoskeskus, Matkus Shopping Center on jo nähtävyys ihan jo kokonsakin puolesta.

Järvi-Suomessa loman ikimuistoisin nähtävyys on usein itse luonto ja sen muokkaamat maisemat. Tutustu alueen luontokohteisiin ja nauti sesonkien vaihtuvista väreistä!

Tutustu myös näihin!