Nähtävyydet

Löydä loman näyttävimmät näkymät

Kuopio-Tahko ympäröivine alueineen on täynnä upeita luonto- ja kulttuurikohteita, joiden äärellä vaikuttuu vuoden jokaisena päivänä.

Kuopion ainutlaatuinen järvimaisema on läsnä kaikkialla ja erityisen kaunis kuuluisan Puijon tornin huipulta katsottuna. Alahovi, Suomen ensimmäinen viinitila Kallaveden keskellä tutustuttaa matkailijan oluen- ja viininvalmistukseen. Matkustajasatama on kokemus paitsi tapahtumiensa ja sisävesiristeilyidensä myös tarttuvan tunnelmansa puolesta. Perinteistä pääsee nauttimaan Rauhalahden Jätkänkämpällä ja shoppailusta Itä-Suomen suurimmassa kauppakeskuksessa Matkus Shopping Centerissa.

Maankuulua Kuopion kauppatoria ympäröivät useat arkkitehtoonisesti merkittävät rakennukset kuten idyllinen kauppahalli, kaunis kaupunginteatteri ja tunnelmallinen tuomiokirkko. Museotarjontaa edustavat VB-valokuvakeskus, länsimaiden suurin ortodoksinen kirkkomuseo sekä jykevistä jugendrakennuksista löytyvät taidemuseo sekä Kuopion museo. Musiikin ystävät nauttivat kulttuurielämyksistä Musiikkikeskuksessa, jonka akustiikka on maailman parhaimpien kapellimestareiden kiittelemä.

Viehättävät puistot, Suomen kaunein kaupungin keskustasta löytyvä lampi, Valkeisen lampi, Väinölänniemi uimarantoineen ja Kallaveden yllä kiemurteleva kaunis Saaristokatu osoittavat luonnon ainutlaatuisen arvon osana kutsuvaa kaupunkimaisemaa.

Löydä loman näyttävimmät näkymät ja koe lumoava luonto sekä kaupungin kosketus. Järvi-Suomen matkailun pääkaupungissa kaikki on mahdollista.