Eläinpihat

Kuopion ja Tahkon kotieläinpihat

Aidon maaseudun tunnelmaan pääsee lyhyelläkin visiitillä, sillä mukava kotieläinpiha löytyy niin Kuopiosta kuin Tahkoltakin.  Eläinten luona vierailu on monelle yksi loman kohokohdista, sillä niissä asustelevia eläimiä ei ihan jokaisen mutkan takaa vastaan tulekaan. Aikuisten ja lasten suursuosikkeja ovat paitsi erikoisemmat eläimet, myös tiloille aika-ajoin syntyvät eläinlapset.

Kuopiossa eläinpuisto sijaitsee noin viiden kilometrin päässä torilta, hyvien bussiyhteyksien päässä. Matkailukeskus Rauhalahden eläinpuistossa saa silitellä ja rapsutella kissoja, kaneja, minipossuja, lampaita, poneja, kanoja, vuohia, ylämaan karjaa ja nautoja. Rauhalahden alueen monipuoliset majoitus- ja ravintolapalvelut, kylpylä, kesäteatteri ja uimaranta ovat aivan vieressä, joten lomapäivä vierähtää mukavasti myös perheen pienimpien kesken.

Tahkon matkailukeskuksen sydämessä erilaisiin eläimiin pääsee tutustumaan Aktiviteettikeskus Tahko Farmilla, jossa ihastuttavan kotieläintilan lisäksi palvelee myös hevostalli. Alpakat, vuohet, possut, lampaat, lehmät, puput ja hevoset tykkäävät lapsista, hemmottelusta sekä yhteisestä puuhasta. Farmin omatoimisella tai ohjatulla kierroksella eläimiin pääsee tutustumaan todella läheltä, sillä vierailijat voivat muun muassa itse ruokkia ja hoitaa niitä ohjaajan opastuksella. Päivittäin tarjolla on myös eri mittaisia islanninhevossafareita Tahkon rantamaisemissa, samoin kuin ponitalutusta ja muuta farmin elämään sopivaa koko perheen ohjelmaa. Tahko Farmi on avoinna ympäri vuoden ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia sekä leirejä.

Tutustu ainakin näihin!