Käyntikohteet

Nähtävyyksiä kaikille aisteille

Kuopio ja sitä ympäröivä alue tarjoaa vierailijoille lukemattomia nähtävyyksiä ja käyntikohteita läpi vuoden. Luonnon omat nähtävyydet muuttavat muotoaan neljän eri vuodenajan mukaisesti – raikasta ilmaa, koskematonta metsää, välkehtivää vettä ja luonnon muokkaamia erikoisuuksia on kaikkialla. Kesäinen vehreys vaihtuu värien kirjoon syksyllä ja talvinen lumipeite muokkaa maiseman satumaisen valkoiseksi. Vaikka lomallaan majoittuisi kaupungin ydinkeskustassa, on luonto aina enintään lyhyen kävelymatkan päässä. Tutustu myös luonnonsuojelualueisiin, kansallispuistoihin sekä muihin luonnon nähtävyyksiin!

Maisemat avautuvat upeasti Kuopion Puijon mäellä sijaitsevasta tornista, Tahkonrinteiden huipulta ja retkeilyalueiden näköalapaikoilta – sekä tietenkin vesiltä käsin, kesällä risteillen ja talvisin jäällä liikkuen. Yhtensä Kuopion erikoisuuksista on jokatalvinen luonnonjäälle avattava usean kilometrin mittainen luistelurata, joka on ilmaiseksi kaikkien käytettävissä. Myös Tahkon uudet, rinteiden huipulle johtavat portaat ovat testaamisen arvoiset – mittaa niillä on noin 800 metrin verran!

Kaupungin kulttuuri-, ruoka- ja urheilutapahtumat sekä festivaalit värittävät katukuvaa varsinkin kesäisin ja alueen museot tarjoavat vaihtoehtoja niin historiasta kiinnostuneille kuin nykytaiteenkin ystäville. Tutustu teattereiden värikkääseen tarjontaan sekä musiikkielämyksiin, joita tarjoillaan niin konserttisaleissa kuin katujen varsillakin. Vieraile eläinpuistoissa tai heittäydy perinnetunnelmiin tukkilaisillassa – tai vaikkapa näitä kaikkia!

Shoppailun ystäviä hemmotellaan Kuopion toria ympäröivän keskustan liikkeissä ja pikkuputiikeissa sekä lukuisilla kirppareilla ja alueen suurimmassa kauppakeskuksessa, Matkus Shopping Centerissä. Kuopion alueella voit samalla vierailulla nauttia sekä suuren kaupungin palvelutarjonnasta ja täydellisestä hiljaisuudesta – silloin kuin se ohjelmaasi parhaiten sopii.

Mielenkiintoisimmat käyntikohteet