Vesijetit

Vauhtia vesillä

Vesijetillä kruisailu lienee parasta kuuman kesäpäivän puuhaa vauhdin ystäville. Ihaile Kallaveden kaunista saaristua, liiku kaupungin eri kohteissa paikasta toiseen tai suuntaa useamman päivän reissulle! Itsenäiseen ajamiseen vaaditaan kokemusta veneilystä, sillä vesijetillä ajetaan merkittyjä venereittejä pitkin. Ennakkovarauksella tarjolla myös opastettuja vesijettisafareita, joissa ajamaan pääsee alueen vesistöt ja parhaat pysähdyspaikat tuntevan oppaan johdolla.

Kuopiossa vesijettejä voi vuokrata Matkustajasataman vieraslaiturin edustalla olevasta Kuopion Seikkailukeskuksesta, josta saa paitsi laadukkaat varusteet, myös paikallisvinkit vauhdikkaan päiväretken suunnitteluun.  Vesijetin voi vuokrata 1-3 tunniksi tai vuorokausiveloituksella ja hintaan sisältyy pelastusliivit, kartat sekä laitteen käyttöopastus ja turvaohjeet.  Vesijetit ovat rekisteröityjä kahdelle henkilölle, joten ystäväporukan kesäretken voi huoletta suunnitella isommankin porukan kesken.

Vesijetillä paikasta toiseen pääsee nopeasti ja se on erittäin kätevä ja samalla hauska kulkuväline erityisesti kuumana kesäpäivänä. Mukana kulkee myös pieni määrä tavaraa, kuten esimerkiksi eväät saaressa pidettävälle piknikille. Kuopion retkisatamaverkosto on Suomen suurin ja Kallaveden saaristoista löytyy uskomaton määrä upeita virkistyskäyttöön sopivia pysähdyspaikkoja, joissa on yleensä vähintäänkin nuotiopaikka, polttopuut ja wc sekä isommissa kohteissa myös hiekkaranta tai jopa sauna. Melko täydellistä!

Kuopion suosituimpia vesijettikohteita lienevät Rauhalahti, Saaristokadun varrella oleva Pölhönsaari sekä Hietasalon ja Iivarinsalon saaret. Moni suuntaa menonsa myös Vehmersalmen suuntaan ja sieltä edelleen Summan kanavan ja Riistaveden kautta takaisin Kuopioon. Tälle lenkille tulee mittaa noin 110 kilometriä. Päiväretkeksi sopii esimerkiksi Tahkon Vesireitti Kuopiosta Tahkolle ja useampien päivien reissuja voi tehdä aina Rantasalmelle, Savonlinnaan, tai jopa Suomenlahdelle saakka.