Tilaussaunat

Vuokrattavat saunatilat

Suomessa on yksi kaksi miljoonaa saunaa ja niinpä myös Järvi-Suomen alueella saunoja löytyy lähes kaikkialta. Saunoja on yhtälailla kaupunkien hotellien ja ravintoloiden yhteydessä, rannoilla, mökeissä kuin vaikkapa hotellihuoneessa tai laskettelurinteen huipulla sekä tietenkin alueen kylpylöissä. Hotellien aamu- tai iltasauna sisältyy yleensä majoituksen hintaan ja vuokramökeissä saunan voi lämmittää silloin kun se itselle parhaiten sopii. Mikäli omassa majapaikassa saunaa ei ole, tai sellaisen haluaa varata yksityisesti omalle seurueelleen, löytyy alueelta varmasti juuri tunnelmaan ja tilaisuuteen sopiva tilaussauna.

Löylyissä lämmenneen kehon vilvoittelu ulkona saunan terassilla on yksi niistä elämyksistä, joka kaikkien tulisi kerran elämässään kokea. Se voi olla hetki linnunlaulua auringon laskiessa rantamaisemaan tai pakkasen raikas tunne iholla kaupungin kattojen ylle katsellessa. Rantasaunoista voi löylyjen lomassa pulahtaa uimaan – rohkeimmat myös talvella jäälle tätä tarkoitusta varten tehtyyn avantoon.

Alueen erikoisimpia ja samalla suomalaisittain hyvin perinteisiä saunoja ovat maailman suurin savusauna Kuopion Rauhalahden Jätkänkämpällä sekä Tahkon matkailualueen rinteiden huipulla, noin 300 metrin korkeudessa merenpinnasta sijaitseva Mualiman Sauna upeine näköaloineen. Täysin uusi saunaelämys on vappuna 2019 avattu Kuopion Saana, jossa saunomaan, ulkoaltaisiin ja uimaan pääsee ympäri vuoden. Avantoon pääsee pulahtamaan Jätkänkämpän, Saanan, Kylpylähotelli Kunnonpaikan sekä Hotelli IsoValkeisen rantasaunoilta. Tahkolla avanto löytyy Tahko-Tours lomakylän rantasaunan edustalta.