SUP lautailu

Suppaillen suvessa

Kuopion, Tahkon ja muun Savon lähivedet tarjoavat huikeita mahdollisuuksia SUP-lautailuun ( stand up paddle boarding ). Järvi-Suomen sydänmailla kun ollaan, suppailumahdollisuuksia todella riittää isoista järvistä pieniin lampiin ja leppoisasti virtaaviin jokiin. Suppailun voi ottaa omaan lomaohjelmaan ihan ex tempore –  aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä suppailu on yllättävän helppoa ja nopea oppia. Laudalla voi vapaasti metsästää isojakin aaltoja, mutta tyynellä järvellä laji taipuu myös retkeilyyn tai kuntoa kohottavaan melontaan.

Tarjolla on lajin alkeisiin opastavia kursseja ja ohjattuja retkiä, mutta varusteita voi vuokrata myös omatoimiseen harrastamiseen joko muutamaksi tunniksi tai useammaksi päiväksi. Hintoihin sisältyy sopivan kokoinen lauta ja mela sekä pelastusliivit, joiden alle riittää oma, säänmukainen vaatetus.

Sekä Tahkolla että Kuopiossa SUP -lautoja vuokraavat ohjelmapalveluyritykset sijaitsevat kävelymatkan päässä keskustan majoituskohteista, mutta varusteet ovat helposti siirreltäviä muuallekin Savon alueelle. Varusteet voi siten vuokrata myös koko lomansa ajaksi ja suppailla vaikkapa oman vuokramökin rannassa juuri siihen aikaan kun se itselle parhaiten sopii. Tahkolla lautoja vuokraa keskustan SkiMac Promenade ja Kuopiossa matkustajasataman Seikkailukeskus sekä keskustan laitamilla, hyvien bussiyhteyksien päässä oleva Matkailukeskus Rauhalahti.

Tsekkaa nämä!