kesäRisteilyt

Koe kaupunki Kallavedeltä käsin

Kesäinen Kuopio ja sinisenä välkehtivä Kallavesi houkuttelevat Suomen runsaimmalla sisävesiristeilyjen tarjonnalla. Vilkas risteilykausi alkaa toukokuussa ja jatkuu samettisiin syysiltoihin asti. Kuopion Matkustajasatamasta, alle kilometrin päässä torilta, lähtee päivittäin jopa 20 ohjelmallista sisävesiristeilyä ja reittimatkaa. Satamaan pääsee paitsi kävellen, myös muun muassa kaupunkijunalla, joten risteilyn voi helposti ottaa osaksi päivän muuta lomaohjelmaa. Ehdottomasti yksi Kuopiossa koettavista elämyksistä!

Ihastele Kallaveden saaristomaisemia, tutustu kaupunkiin järveltä käsin tai hengähdä lounasristeilyllä shoppailupäivän lomassa. Loppukesän iltaristeilyt saapuvat rantaan juuri sopivasti auringon laskiessa ja eläväisen sataman terassit palvelevat lämpimässä kesäillassa aina aamuyön tunneille saakka. Seilata voi myös vaikkapa läheiselle Alahovin viinitilalle, jossa päivä vierähtää leppoisasti paikalliseen viininvalmistuskulttuuriin tutustuen tai  Laivoilla voi myös järjestää erilaisia perhejuhlia ja yritystilaisuuksia.

Kuopion Matkustajasataman ravintolalaivana palvelee aiemmin risteilykäytössä ollut,  monipuolisen historian omaava M/S Ukko.