LUISTELU JA RETKILUISTELU

Retkiluistelun pääkaupunki Suomessa

Retkiluistelu on yksi suosituimmista talviaktiviteeteista Kuopiossa ja mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin vetää luistimet jalkaan ja lähteä nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta aurinkoisena pakkaspäivänä. Kuopion tunnetuin ja suosituin on vuosittain Kallaveden jäälle jäädytettävä, ilmainen retkiluistelurata, jota käytetään myös helmikuun lopussa järjestettävän Finland Ice Marathon -tapahtuman ratana. Rata on pisimmillään jopa 12,5 kilometrin mittainen ja keskustan läheisyys valaisee sitä hieman myös illan hämärässä.

Luistelun tukikohtana toimii Kuopion Matkustajasatama, jossa luistelijoita palvelee muun muassa ihastuttava talvikahvila M/S Queen R sekä samassa yhteydessä toimiva vuokraamo. Mikäli välineet löytyy omasta takaa, voi radalle suunnata myös muualta radan varrella olevilta rannoilta. Monojen ja terien lisäksi vuokrattavana on myös potkukelkkoja ja suksia. Kallaveden luisteluradan varrella, aivan sataman lähellä on myös mukava nuotiopaikka ja luistelukausi kestää pitkälle kevääseen saakka. Satamatorin laidalta löytyy myös luistinten teroituspalvelu. Luisteluradan ylläpidosta vastaa Kuopion kaupungin liikelaitos Mestar Oy, joka tiedottaa virallisesti radan aukiolosta ja käytöstä.

Kuopiossa on useita luistinratoja ja -kaukaloita eri puolella kaupunkia. Kaukalossa pääsee luistelemaan myös mm. Tahkon keskustan Lähiliikuntapuistossa sekä Iisalmen seudulla. Jäähalleja alueelta löytyy useampiakin, muun muassa Kuopiosta, Leppävirran Vesileppiksestä sekä Iisalmesta.

Tutustu ainakin näihin