Kalastus

Kala-apajat ja parhaat kalastuskohteet

Järvi-Suomen puhtaat vedet ovat todellinen Ahdin aarreaitta. Pohjois-Savon luonto tarjoaa kalastuksen ystäville kesäisten ottipaikkojen lisäksi mahtavia saaliita talvisilla pilkkijäillä. Kallaveden, Syvärin ja muiden alueen suurten vesialueiden lisäksi saalista nousee pienemmistä järvistä, lammista ja koskien kuohuista. Omien kalareissujen lomassa voit osallistua paikallisten ohjelmapalveluyritysten järjestämille opastetuille kalastusreissuille, joissa koskien, syvänteiden, matalikkojen ja virtausten asiantuntijat – kuten Tahko Outdoorsin tai Ahtijahdin väki –  opastavat takuuvarmoille apajille. Mukavia majoituspaikkoja löytyy aina läheltä, joten kalastusreissulla voi nauttia paitsi itse kalastuksesta, myös muista huipputason palveluista.

Kallaveden ympäröimässä Kuopiossa kalojen narraamiseen on loistavat mahdollisuudet. Kaupungin omistuksessa on yli 9000 hehtaaria vesialuetta Pohjois- ja Etelä-Kallavedellä sekä lisäksi pienempiä vesialueita Kuopionniemen lammissa ja järvissä. Vesialueisiin istutetaan vuosittain järvitaimenta, kuhaa ja planktonsiikaa. Vapakalastusalueilla, kaupungin omistamissa lammissa kalastamista saa harjoittaa yhdellä vavalla, ongella, pilkillä sekä kalastonhoitomaksun suorittamalla myös heitto- tai vetouistimella ja perholla. Kaupungin kalastusalueista sekä erilaisista maksuista löytyy lisätietoja Kuopion Kaupungin verkkosivuilta. Tutustu myös Iso-Valkeisen urheilukalastuspaikkaan, johon kaupunki istuttaa kirjolohta ja siikaa.

Tahkon alueella kalastamaan pääsee läpi vuoden paitsi kalaisalla Syvärillä ja Vuotjärvellä, myös läheisellä lohilammella ja Lastukosken koskikalastuspaikalla. Alueen ohjelmapalveluyritykset järjestävät sekä kalastusretkiä kuin myös pidempiä, useamman yön matkoja. Kesällä tutustua voi esimerkiksi viehe- kuin perhokalastuksen saloihin tai  erikoisempaan jousikalastukseen ja talvisin tarjolla on perinteisen pilkkimisen ja koskikalastuksen ohella muun muassa tasapaino- ja jigipilkintää, verkkokalastusta ja hauen täkyongintaa. Tahkolla – ja Savossa yleensäkin – pienien siirtymien päästä uusia kalavesiä löytyy loputtomasti lisää. Ympärivuotisia kalastuspaikkoja on tarjolla myös Sonkajärven Jyrkänkoskella, Rautavaaralla, Iisalmen seudulla sekä muilla läheisillä vesialueilla.

Kalastusmatkaa suunnittelevia palvellaan myös useiden Savossa mökkimajoitusta tarjoavien yritysten toimesta ja monesti varsinkin rannalla sijaitsevien majoituskohteiden hintaan saattaa sisältyä esimerkiksi soutuvene ja kalastuslupia tai -välineitä on saatavilla vastaanotosta. Tutustua kannattaa esimerkiksi  Jokiniemen Matkailun, Haapaniemen Matkailun, Ruukin Tuvan ja Rautavaaran Metsäkartanon tarjontaan sekä Tahkon alueen rantakohteisiin, joista kalastuksen ystäville sopivat erinomaisesti muun muassa Rinnepelto Lomamökit, Puustilan ja Tahko-Toursin loma-alueet sekä Heikkisen Lomamökit Varpaisjärven suunnalla.

Kalastuspalveluja tarjoavat yritykset