Tekemiset

Aktiviteetit ja käyntikohteet

Neljän vuodenajan Pohjois-Savossa lähes kaikki on mahdollista! Puhdas luonto retkeilymahdollisuuksineen, Suomen neljänneksi suurin laskettelukeskus, kaikkialla kimaltelevat vesistöt, upean monipuoliset kylpylät, kekseliäät ja uuteen opastavat ohjelmapalveluyritykset, ostosparatiisit, nähtävyydet , tapahtumat sekä maankuulu kulttuurielämä antavat ehtymättömästi elämyksiä. Näiltä sivuilta löydät ajantasaista tietoa ja ideoita kaikkina vuodenaikoina, tervetuloa!

Kuopion kaupunkikeskustassa voit perinteisten kaupunkihuvien ja kulttuurin lisäksi nauttia upeista luontoelämyksistä. Kallavedellä sisävesiristeilyt ja melonta, suppailu, vesijetit ja muut kesäilot vaihtuvat talvisin retkiluisteluun ja potkukelkkailuun luonnonjäällä. Myös helposti saavutettavia hiihtolatuja kaupunkialueella on satoja kilometrejä. Kuopion kaupungin museot, teatteriesitykset, taidenäyttelyt, konsertit, tanssit ja tapahtumat kannattaa katsastaa jokaisella visiitillä!

Tahkon matkailukeskus upeineen laskettelurinteineen on vain alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Perinteisen laskettelun ja hiihtämisen lisäksi suosittuja aktiviteetteja ovat kaikenlainen luonnossa retkeily ympäri vuoden, sekä maastopyöräily, moottorikelkkailu, jääkarting sekä kesäiset golf, suppailu, melonta, ratsastus, kalastus ja paljon muuta! Värikkäät tapahtumat, huippuesiintyjät, maankuulu after ski sekä lapsille suunnatut ohjelmat tekevät Tahkosta koko perheen lomaparatiisin – kaikkina vuodenaikoina!

Tekemistä ja nähtävää riittää myös muilla Kuopion lähialueilla, kuten esimerkiksi Leppävirran, Rautavaaran ja Iisalmen seuduilla. Oma lomaparatiisi voi joskus löytyä hieman kaupunkikeskustan ulkopuolelta, joten näihin uskomattoman monipuolisia palveluja tarjoaviin kohteisiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Koko Pohjois-Savo on upeaa Järvi-Suomen luontomatkailualuetta, jossa kävijöiden suosikkeja ovat Tahkon lisäksi etenkin Orinoron ja Pisan retkeilyalueet sekä Tiilikan ja Etelä-Konneveden kansallispuistot. Päiväretket ja monipäiväiset vaellukset, evästelyt nuotiotulilla, sienestys ja marjastus sekä monet ilmaiset luonnon nähtävyydet ovat kaikkien ulottuvilla ja sopivat hotelliyöpyjänkin ohjelmaan.  Tuttujen omien harrasteiden lisäksi suosittelemme lämpimästi heittäytymään uuden kokeiluun, ikimuistoisten uusien elämysten keräilyyn!

Seuraavat tapahtumat

Ajankohtaiset vinkit!