Talvi

Pieniä hetkiä, suuria muistoja

Tahkon ja Kuopion talvi

Kotimaan talvilomakohteet Tahko, Kuopio ja koko Savon alue muodostavat ainutlaatuisen ympäristön, jossa yhdistyvät jylhät rinnemaisemat, huippuluokan laskettelurinteet, kuvankaunis luonto, monipuoliset aktiviteetit, värikäs kaupunkielämä, tasokas ravintola- ja kulttuuritarjonta sekä leppoisa tunnelma. Täällä on helppo nauttia tärkeistä hetkistä ja kotiin kannettavaksi jää matkalaukku muistoja pullollaan. Anna siis virran viedä ja vietä näköisesi talviloma onnellisuuden aallonharjalla Järvi-Suomen syleilyssä.

Valmiiksi suunnitellen tai hetkessä eläen

Alueemme erinomainen palveluvalikoima pitää aktiivisen lomailijan liikkeessä joka päivä. Kun suunnittelet ja varaat lomasi ennakkoon, voit vierailusi aikana keskittyä täysillä olennaiseen. Toisaalta tekemistä löytyy myös hetkeen heittäytyjille, mikäli extemporee-lomailu houkuttaa.

Mukavin majoitus valitaan lomamökkien, huviloiden, hotellien ja huoneistojen valtavasta valikoimasta. Tunnelmaan sopivaa tekemistä, näyttäviä näkymiä, kiinnostavia käyntikohteita ja maukkaita makuelämyksiä on tarjolla yllinkyllin.

Merkkaa sivulta löytyvät suosikkikohteesi sydämellä ja tallenna ne omaan reissuvihkoon. Näin loman suunnittelu onnistuu helposti ennakkoon ja parhaisiin hetkiin on hauska palata reissun jälkeen.

Tahko – parasta juuri nyt

Talven monipuolisimpiin kotimaan lomakohteisiin lukeutuva Tahko ihastuttaa upeiden järvi- ja rinnemaisemien keskellä, alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Talven suosituimpia aktiviteetteja ovat laskettelu ja lumilautailu, hiihtäminen, talvipyöräily, lumikenkäily ja talvikalastus eli kaikenlainen ulkoilmaelämän ja rentoilun yhdistäminen. Vauhdikkaampaa menoa kaipaavat voivat suunnata moottorikelkka– ja Razer -safareille tai kisata porukan kesken Tahkon upealla jääkarting -radalla. Ulkoilmalajien lisäksi tekemistä löytyy muun muassa kylpylästä, keilaradoilta, kuntosalilta, sisäseikkailupuistosta ja kotieläintilalta, jonka suojissa pääsee hoitamaan eläimiä, kokeilemaan jousiammuntaa tai ratkomaan pakopelihuoneen arvoituksia.

After ski, livekeikat, rinnetapahtumat? Talven tapahtumakalenteria päivitetään jatkuvasti voimassaolevat rajoitukset huomioiden.

Koe lumoava luonto ja kaupungin kosketus

Kuopion talvi on ihastuttava yhdistelmä värikästä kaupunkielämää ja luonnonläheisyyttä. Shoppaile, ulkoile, syö hyvin, rentoudu, nauti tasokkaasta teatteriviihteestä, upeista konserteista ja kauneimmista käyntikohteista.

Talven ulkoaktiviteeteista suosituin lienee luonnonjäällä luistelu, johon Kallaveden jäälle vuosittain jäädytettävä, maksuton Finland Ice Marathon -rata tarjoaa ainutlaatuiset olosuhteet aivan keskustan kainalossa. Kuopion helposti saavutettavat hiihtoladut levittäytyvät talven edetessä ympäri kaupunkia, myös jäälle. Maastohiihdon, talvipyöräilyn ja -retkeilyn ystäviä hemmotellaan erityisesti Puijolla, jossa kaikenikäiset ulkoilijat soljuvat sujuvasti kukin oman suosikkilajinsa reitillä, vain parin kilometrin päässä keskustan sykkeestä. Löydä myös Kuopion kylpylät, yleiset saunavuorot avantoineen, kuntosalit ja muut aktiviteetit sekä mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja museot.