Syksy

Nauti elämästä siellä, missä villi luonto ja kiehtova kaupunkikulttuuri kohtaavat.

Syksy Tahkolla ja Kuopiossa

Kuopio, Tahko ja koko ympäröivä alue muodostavat ainutlaatuisen lomakohteen, jossa yhdistyy kuvankaunis järviluonto, monipuoliset aktiviteetit, värikäs kaupunkielämä, tasokas ravintola- ja kulttuuritarjonta sekä leppoisa tunnelma. Anna siis virran viedä tai ui rohkeasti vastavirtaan, ja vietä näköisesi syksy onnellisuuden aallonharjalla Järvi-Suomen syleilyssä.

Suunnittele syksyn lomasi

Löydä mukavin majoitus lomamökkien, huviloiden, hotellien ja huoneistojen valtavasta valikoimasta, tunnelmaan sopivat tekemiset, näyttävimmät näkymät, kiinnostavimmat käyntikohteet ja maukkaimmat makuelämykset.

Merkkaa sivulta löytyvät suosikkikohteesi sydämellä ja tallenna ne omaan reissuvihkoon. Näin loman suunnittelu onnistuu helposti ennakkoon ja parhaisiin hetkiin voi palata reissun jälkeen.

Syty seikkailusta Tahkolla

Syksyn monipuolisimpiin kotimaan lomakohteisiin lukeutuva Tahko ihastuttaa upeiden järvi- ja rinnemaisemien keskellä, alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta. Syksyn suosituimpia aktiviteetteja ovat retkeily, maastopyöräily sekä kaikenlaisen ulkoilmaelämän ja rentoilun yhdistäminen. Tahkon portaat, näköalatorni, Mäkiaution rotko ja muut upeat luontokohteet vetävät väkeä rinnealueen huipulle, josta avautuva maisema lumoaa kaikkina vuodenaikoina. Tahkon golfkausi jatkuu syys-lokakuun vaihteeseen ja lämpimät syysillat luovat upeat olosuhteet vielä myös vesillä liikkumiseen. Syksyn kärkitapahtumia ovat syyslomaviikon sporttiset Tahko Vuorijuoksu ja Ruska MTB. Valitse majoituksesi hotellien, huoneistojen ja lomamökkien valtavasta valikoimasta ja tutustu samalla alueen tasokkaaseen ravintolatarjontaan.

Koe lumoava luonto ja kaupungin kosketus

Syyskuu käynnistää Kuopion teatterielämän, joka lupailee hulvatonta komediaa, koko perheen seikkailuja, väkevää draamaa sekä värikästä musikaalia. Tasokkaan teatteriviihteen lisäksi ohjelmaan kannattaa yhdistää ainakin hemmottelua hotellissa, sopivasti shoppailua sekä maukkaita makuelämyksiä.

Vierailla kannattaa ainakin Matkus Shopping Centerissä, Bellanrannan Saanassa, Puijolla, Rauhalahden Jätkänkämpällä, Kuopion Korttelimuseossa, Kuntolaakson uimahallissa sekä tietenkin Kuopion torilla eli Mualiman navalla. Kuopiossa luonto on aina lähellä ja retkeilykohteista helpoimmin saavutettavia ovat Puijon luontopolut sekä Kolmisoppi-Neulamäen reitit. Kuvankaunista järviluontoa ja kaupungin valoja voi syyskuun puolella ihastella vielä myös Kallaveden aalloilta käsin risteillen.

Kaupungissa liikkuminen käy vaivattomasti paikallisliikenteen busseilla tai sähköavusteisilla Vilkku -fillareilla.