Kesä

Hyvin nukuttuja öitä ja öitä, joina ei mennä nukkumaan lainkaan.

Kesäloma Järvi-Suomen syleilyssä

Kuopio, Tahko ja koko ympäröivä Savon alue muodostavat ainutlaatuisen lomakohteen, jossa yhdistyy Järvi-Suomen kuvankaunis luonto, monipuoliset aktiviteetit, värikäs kaupunkielämä, tasokas ravintola– ja kulttuuritarjonta sekä leppoisa tunnelma. Anna siis virran viedä tai ui rohkeasti vastavirtaan, ja vietä näköisesi kesä onnellisuuden aallonharjalla Järvi-Suomen syleilyssä.

Löydä mukavin majoitus kesämökkien, hotellien ja huoneistojen valtavasta valikoimasta, tunnelmaan sopivat tekemiset, näyttävimmät näkymät, kiinnostavimmat käyntikohteet ja maukkaimat makuelämykset.

Merkkaa sivulta löytyvät suosikkikohteesi sydämellä ja tallenna ne omaan reissuvihkoon. Kohteisiin tutustuminen onnistuu helposti ennakkoon ja parhaisiin hetkiin on helppo palata reissun jälkeen.

Tahkon kesän kohokohdat

Kesäinen Tahko ihastuttaa alle tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta, upeiden järvi- ja rinnemaisemien keskellä. Idyllisen matkailukeskuksen suosituimpia aktiviteetteja ovat retkeily, golf, maastopyöräily, suppailu, frisbeegolf ja melonta. Majoituksen voi valita reilun 8500 pehmeän pedin joukosta ja tasokas ravintolatarjonta tuo makuelämykset osaksi lomaa niin keskustan sykkeessä kuin huipulla sijaitsevissa rinneravintoloissakin.

Parasta Kuopion kesässä

Kuopiossa lomailevien tai ohikulkumatkalla olevien kannattaa ehdottomasti vierailla ainakin satamassa ja sisävesiristeilyllä, Puijon tornissa, Rauhalahden Jätkänkämpällä, Bellanrannassa sekä tietenkin Kuopion torilla eli Mualiman navalla. Ihastuttavassa Kuopion korttelimuseossa historialliseen tunnelmaan voi heittäytyä shoppailureissun lomassa ja ainutlaatuisen ulkopuiston kesäksi avaavassa Matkus Shopping Centerissä vierähtää päivä jos toinenkin.

Kuopiossa luonto on aina lähellä, joten upeat ulkoilukohteet, kuvankaunis Kallavesi, piknik-puistot ja hellepäivien suosikkirannat ovat helposti tavoitettavissa. Kaupungissa liikkuminen käy vaivattomasti paitsi paikallisliikenteen busseilla, myös sähköavusteisilla Vilkku -fillareilla.