Ladataan Tapahtumat

West Side Story

16.1.2021 klo 7:00 pm

West Side Story 16.1.2021 klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksessa. Lipunmyynti alkaa 29.8.2020
Muut esitykset:
Torstai 14.1.2021 klo 19 (ensi-ilta)
Perjantai 15.1.2021 klo 12 ja 19

Kuopiolaista musiikin ja tanssin nuorta voimaa nähdään tammikuussa 2021, kun Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio ja Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö toteuttavat Kuopion Musiikkikeskuksessa musikaalin West Side Story. Vuonna 1957 Broadwaylla ensi-iltansa saanut musikaali kertoo Arthur Laurentsin kirjoittaman tarinan, jossa kaksi jengiä taistelevat reviiristään New Yorkissa. Amerikkalaiset eivät hyväksy puertoricolaisia alueelleen, ja tappelut kärjistyvät. Kuitenkin juuri Amerikkaan saapunut puertoricolainen Maria ja jengistään eroon haluava amerikkalainen Tony kohtaavat ja rakastuvat. Musikaalin kestosuosikeiksi nousseita lauluja ovat mm. Tonight, I Feel Pretty, America, Maria, A Boy Like That ja Somewhere, joihin lyriikat on kirjoittanut Stephen Sondheim.

Kuopiossa musikaali esitetään englanniksi eli alkuperäiskielellä, jolle musikaalin laulut on kirjoitettu. ”Esityksessä on suomenkielinen tekstitys, joka on osa visuaalista kokonaisuutta videoprojisointien kautta. Musikaaliin ei tehdä fyysistä lavastusta, vaan tapahtumaympäristö tulee esiin liikkeellä, valoilla ja videoilla”, musikaalin ohjaaja Veera Airas avaa. ”Tässä versiossa kertomus etenee ajattomassa ympäristössä. Musikaalin teemat ovat olleet olemassa ennen, nyt ja tulevaisuudessa”, Ohjaaja Veera Airas kommentoi.

Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivien tahojen yhteistyöllä on vahvat perinteet, ja Leonard Bernsteinin säveltämä musiikki esitetään musikaalissa Kuopion kaupunginorkesterin ja AmKo-sinfonian voimin. ”Yhteistyö ammattiorkesterin kanssa on parasta mahdollista koulutusta, ja sitä tehdään mestari-kisälli-ajatuksella. Opiskelijoiden tulee valmistautua yhteisiin harjoituksiin orkesterin kanssa todella hyvin, ja valmistautumista tehdään ensi syksyn ajan”, musikaalin kapellimestari ja Savonia-ammattikorkeakoulun orkesterimusiikin lehtori Rauno Tikkanen toteaa.

Esityksissä konserttisalin lavalla nähdään noin 30 tanssijan joukko, jonka koreografiasta vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettaja Sirpa Möksy. ”Tanssiosuuksissa tullaan näkemään jazztanssienergiaa lavan täydeltä, leikittelyä latinorytmeillä, vahvoja tunteita ja käsinkosketeltavaa energiaa. Toteutuksessa kunnioitetaan Jerome Robbinsin legendaarista ja nerokasta koreografiaa”, Möksy kertoo.

Musikaalin puvustuksesta ja audiovisuaalisesta suunnittelusta vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun Muotoilun yksikkö opettajiensa Sirpa Ryynäsen ja Jaakko Laukkasen johdolla. Tekniikasta vastaa Kuopion Musiikkikeskus yhdessä Kuopion konservatorion musiikkiteknologian opiskelijoiden kanssa.

Esityskieli englanti
Kesto noin 2,5 tuntia (sis. väliajan).

Musikaalin rooleihin haetaan esiintyjiä talossa toimivista oppilaitoksista ja myös niiden ulkopuolelta koelaulujen kautta. Koelaulut järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksessa ma 23.3. klo 12 alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake

Yhteistuotanto: Kuopion kaupunginorkesteri / Kuopion Musiikkikeskus, Savonia Musiikki ja tanssi sekä Kuopion konservatorio

Tapahtumapaikka

Kuopion Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
Lipunmyynti 0600 96100 (1,98 €/min. + pvm) / Lippupiste 0600 900 900 (2 €/min. + pvm)
Kotisivu:
www.kuopionmusiikkikeskus.fi

Järjestäjä

Kuopion kaupunginorkesteri
Puhelin:
0600 96100 (1,98€/ min. + pvm)
Sähköposti:
musiikkikeskus(at)kuopio.fi
Kotisivu:
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi