Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

The Solo Series – kolmen kansainvälisen tanssisoolon ilta

19.3. klo 19:00 - 21:00

The Solo Series on tanssitaiteilija Samuli Emeryn luoma ja kuratoima nykytanssisooloesitysten alusta. Vuoden 2024 esityskokoonpano koostuu kolmen kansainvälisen soolon tiivistunnelmaisesta yhteisillasta. Kutsuperiaatteella tarkkaan valikoidut taiteilijat ja heidän ainutlaatuiset esityksensä kiertävät Suomen hienoimpiin kuuluvia nykytanssin näyttämöitä Kuopiossa, Jyväskylässä ja Tampereella.

The Solo Series -alustan keskeisimpiä tavoitteita on tuoda korkeatasoista tanssitaidetta tarjolle ympäri Suomea, mahdollistaa kansainvälisiä esitysvierailuja ja kohtaamisia sekä luoda kevytrakenteisempaa, kestävämpää ja mielekkäämpää kiertuetoimintaa Suomessa.

The Solo Series -esitysiltoja on järjestetty vuodesta 2020 eteenpäin jo kahdeksan kertaa lukuisilla eri kokoonpanoilla. Esitykset ovat työllistäneet taiteilijoita aina Puolasta Brasiliaan ja Kreikasta Iso-Britanniaan, sekä ihastuttaneet loppuunmyytyjä katsomoita ympäri maan.

Illassa nähdään teokset This Is the Real Thing, The Hidden Garden sekä K(-A-)O.

This Is the Real Thing on Anna Nowickan (Puola) konseptoima ja esittämä teos, jonka keskiössä on keho. Esityksessä tanssija luo ja tulkitsee ympäristöään leikkien visuaalisten merkityksien ja referenssien maailmassa. Hänen kehonsa värisee ja muuttuu prosessin edetessä. Erilaiset ominaisuudet, tekstuurit, tunteet, assosiaatiot, tilanteet, aikomukset, hahmot ja teot ruumiillistuvat, mutta mikään niistä ei saa lopullista visuaalisen objektin muotoa. Fyysinen keho toimii ikään kuin loppumattomana alatekstinä, joka ohjaa katsojaa uusia mielikuvia kohti. Dialogi todellisen kehon ja sen visuaalisten muotojen välillä herättää kysymyksen siitä, mikä keho todellisuudessa oikeastaan on, miten havaitsemme sen ja missä määrin voimme tietoisesti rakentaa kehoamme ja sen luomia merkityksiä.

The Hidden Garden on koreografi Jill Crovisierin (Luxemburg) teos, jonka Kuopiossa tulkitsee tanssitaiteilija Samuli Emery (Suomi). The Hidden Garden on mystinen paikka, jossa todellisuus ja fantasia kietoutuvat yhteen. Koreografia on saanut inspiraationsa goottilaisista romaaneista, fantasiakirjallisuudesta ja nykyajan tavoista ja normeista. Teos pohtii sitä, kuinka kasvaessamme menetämme kyvyn olla yhteydessä omaan mieleemme ja meistä tulee kiinnostuneita vain siitä, mikä on hyödyllistä. Alamme tavoitella valtaa, hallintaa sekä täydellisyyttä. Esityksessä ihmisestä tulee ikään kuin yliluonnollinen olento, joka imee elämän niiltä, ​​jotka uskaltavat kohdata olennon. Unelmat, yksinkertaiset nautinnot ja runous tukahtuvat kohtaamisessa.

K(-A-)O on koreografi-tanssitaiteilija Kenji Shinohen teos, joka pohtii tunteita ja niiden ilmaisua nykyajassa. Shinohe kokee, että inhimillinen tunneilmaisu köyhtyy nykyisessä informaatioyhteiskunnassa. Verkossa voimme esiintyä ilmeettöminä, vaikka olisimme oikeasti iloisia tai surullisia. Verkossa voimme myös teeskennellä jotain muuta tunnetta, kuin mitä oikeasti tunnemme sillä hetkellä. Lähettelemme emojeja kuitenkin myös omien tunteidemme mukaan. Kun teemme näin, kaikki ihmisten ilmaisut ja tunteet muuttuvat yhä köyhemmiksi ja tunneilmaisun kompleksisuus kapenee. K(-A-)O kysyy, kuinka voisimme saada takaisin omat tunteemme?

Kesto 95 min, sisältäen väliajan.

Liput

  • 12 € / 20 € ennakkoon
  • 16 € / 24 € ovelta
  • Alennettuun hintaan ovat oikeutettuja ITAK:n jäsenet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, ammattilaiset (Temen jäsenkortti tai Teatterikortti).
  • Verkkokauppa suljetaan 30 min ennen esityksen alkua.
  • Lippu K9 -kortilla 2 €. Seuralainen samalla hinnalla.
  • Lippu Kaiku-kortilla 0 €. Varaa Kaiku-kortilla lippusi etukäteen osoitteesta itak@itak.fi.
  • Osta liput>>

The Solo Series -alustan yhteistyökumppanit ja osatuottajat ovat Itä-Suomen Tanssin Aluekeskus, Keski-Suomen Tanssin Aluekeskus sekä Tanssiteatteri MD. Kuratoinnista vastaa Samuli Emery Taiteen Edistämiskeskuksen tuella.

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
19.3.
Aika:
19:00 - 21:00
Hinta:
12€ - 20€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://itak.fi/ohjelmisto/the-solo-series/

Tapahtumapaikka

ITAK-näyttämö
Suokatu 42
Kuopio, 70110
+ Google Map
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard