Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suomi 100: Sata lasissa -kiertue

3.10.2017 klo 13:00

Free

Kuopion konservatorio toteuttaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi laajan elävän suomalaisen musiikin ja tanssin esityskiertueen Kuopiossa. Sata lasissa -kiertueella oppilaitoksen oppilaat ja opiskelijat esiintyvät opettajiensa ohjaamana kahdeksassa kuopiolaisessa palvelutalossa ja toimintakeskuksessa sekä Kuopion kaupunginkirjastolla. Loka-marraskuussa järjestettävälle kiertueelle osallistuu lähes 200 esiintyjää. Ajatuksena on koota eri sukupolvet yhteen suomalaisen musiikin ja tanssin äärelle. Kaikissa kiertueen esityksissä myös lauletaan suomalaisia lauluja yhdessä yleisön kanssa. Ilmoille kajahtavat mm. Kallaves, Karjalan kunnailla, Metsäkukkia ja Satumaa.

Lokakuussa kiertue juhlistaa valtakunnallista Vanhustenviikkoa (viikko 40). Tiistaina 3.10. ja perjantaina 6.10. esityksiä voi seurata keskustan Suokadun toimintakeskuksessa, Puijonlaakson palvelu- ja toimintakeskuksessa, Palvelutalo Lepolassa, Melankadun toimintakeskuksessa, Pyörön palvelutalossa, Mehiläisen Mainiokoti Kallavedessä sekä Kuopion kaupunginkirjaston musiikkiosastolla. Näiden päivien ohjelmassa on mm. kansanlauluja ja -musiikkia, klassisen pianomusiikin helmiä sekä rakastetuimpia laulelmia ja elokuvamusiikkia.

Marraskuussa kiertue suuntaa Leväsen palvelu- ja toimintakeskukseen sekä Mäntylän toimintakeskukseen. Näiden lisäksi kiertue käy toistamiseen osassa lokakuun esityspaikoista. Marraskuun kiertuepäivien 15.11. ja 16.11. ohjelmaan kuuluu mm. tanssioppilaiden omia koreografioita suomalaisuudesta, klassista musiikkia, kansansävelmiä sekä iskelmä- ja popmusiikin klassikoita.

Kiertue huipentuu perjantaina 8.12. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa järjestettävään juhlavaan Sata lasissa -päätöskonserttiin. Konsertissa on luvassa parhaita paloja kiertueella nähdyistä esityksistä.

Kaikkiin Sata lasissa -kiertueen esityksiin, samoin kuin kiertueen päätöskonserttiin, on yleisöllä vapaa pääsy! Tapahtuma on osa Kuopion kaupungin ”Sata vuotta hyvinvointia edistämässä”-ohjelmahanketta.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
3.10.2017
Aika:
13:00
Hinta:
Free
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
Siirry kotisivuille

Tapahtumapaikka

Kuopio
Kuopio, Suomi