Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaali

10.11.2018 klo 09:00 - 18.11.2018 klo 18:00

Free

Suomen valokuvataiteen museo, seitsemän alueellista valokuvakeskusta sekä Porin lastenkulttuurikeskus ovat kuluneen vuoden aikana toteuttaneet kolme valtakunnallista työpajakokonaisuutta. Työpajoihin osallistuneet 11-19-vuotiaat lapset ja nuoret ovat tuottaneet kuvia taidekasvattajien ja valokuvataiteilijoiden ohjauksessa. Keskeistä työpajatoiminnassa on ollut herätellä lapsia ja nuoria pohtimaan kysymyksiä mikä on minulle tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa? Tärkeimpiä työskentelystä virinneitä teemakokonaisuuksia ovat olleet luonto ja lähiympäristö, tulevaisuus, perhe ja ystävät.

VB-valokuvakeskus toteutti SNAP-työpajoja Hatsalan ja Jynkänlahden koulun 8.-luokkalaisten oppilaiden kanssa. Nuoret pääsivät kokeilemaan mm. kertakäyttö- ja järjestelmäkameroilla kuvaamista, joilla työskentely oli nuorille hieno ja osalle myös täysin uusi kokemus. Työpajoissa nuoret saivat valita itsellensä helpoimman välineen millä ottaa valokuvia, koska kuvaamisen ottaminen osaksi arkea voi olla toisinaan haasteellista. Moni kuvasikin itselleen tärkeitä asioita omalla tutulla kännykkäkamerallaan.

Työpajoihin on tähän mennessä osallistunut yli 570 lasta ja nuorta eri puolilta Suomea. Hanke huipentuu 10.-18.11.2018 järjestettävään valtakunnalliseen valokuvafestivaaliin, jossa lasten ja nuorten tuottamat kuvat tuodaan esille. Kuvia tullaan näkemään niin katukuvassa, julkisissa tiloissa ja gallerioissa kuin Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten sosiaalisen mediankanavissa. Sosiaalisessa mediassa sisällöt kokoaa yhteen #snapfest18.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
10.11.2018 klo 09:00
Loppuu:
18.11.2018 klo 18:00
Hinta:
Free
Tapahtumaluokat:
, , , ,
Kotisivu:
Siirry kotisivuille

Tapahtumapaikka

Kuopio
Kuopio, Suomi + Google Map