Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saimaan höyrylaivaregatta

heinäkuu 16 klo 13:00

Tule tutustumaan historiallisiin höyrylaivoihin Kuopion matkustajasatamaan lauantaina 16.7.2022 klo 13 alkaen!

Saimaalla on noin 30 toimintakuntoista höyrylaivaa ja niistä noin 20 alusta miehistöineen saapuu Kuopioon Suomen Höyrypursiseuran vuosittain järjestämään tapahtumaan. Höyrylaivat viettävät yön Vehmersalmen satamassa, josta ne lähtevät lauantaiaamuna juhlallisesti kohti Kuopion matkustajasatamaa. Laivojen kulkuetta voi seurata veneilytapahtumana vesireitillä omilla veneillä tai Kallaveden rannoilla.

Regattaan osallistuvat alukset ovat aitoja höyrylaivoja ja sekä tekniikkansa että ulkoasunsa puolesta usein lähes alkuperäisessä asussaan. Ne myös kuuluvat valtion perinnelaivarekisteriin. Tilaisuuteen osallistuvat myös kuopiolaisen Lignell & Piispanen Oy:n omistama s/s Wipunen, joka on koko historiansa ajan ollut saman yhtiön omistuksessa, sekä Suomen valtion omistama, vuonna 1893 rakennettu väyläalus Saimaa, jolla ovat matkustaneet lukuisat valtiopäämiehet.

Höyrylaivat järjestäytyvät Kuopion matkustajasatamaan niin että yleisöllä on iltapäivällä pääsy tutkimaan aluksia lähemmin ja tutustumaan höyrylaivojen toimintaan. Satamassa iltapäivällä mm. haitarinsoittoa ja juonnettua ohjelmaa, kannattaa tulla koko perheellä!

Aikataulu

  • 10.00 Veneilytapahtuma, alukset lähtevät Vehmersalmelta
  • 13.00 Alukset kiinnittyvät Kuopion matkustajasataman laituriin
  • 14-16 Alukset avoinna yleisölle

Tule tutustumaan historiallisiin höyrylaivoihin!

Tiedot

Päivämäärä:
heinäkuu 16
Aika:
13:00
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
https://steamship.fi/tapahtumat/saimaan-regatta-kuopiossa/

Tapahtumapaikka

Kuopion Matkustajasatama
Makasiininkatu 1
Kuopio, 70100
+ Google Map
Suunnittele matkasi Reissuvihko