Ladataan Tapahtumat

Ruud Van Empel – Illusions of Reality

kesäkuu 3 - lokakuu 2

Ruud Van Empel – Illusions of Reality VB-valokuvakeskuksessa 3.6.-2.10.2022.

Hollantilaistaiteilija Ruud Van Empel (s. 1958) luo ainutlaatuisia maailmoja, joissa mikään ei ole sitä miltä se näyttää. Hänen töitään nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. VB-valokuvakeskuksessa nähtävä Illusions of Reality sisältää viisi eri aikakauden teossarjaa Van Empelin uralta.

Digitaalisen valokuvauksen pioneeri yhdistää kuvatuista elementeistä harkittuja ja täydellisiä kokonaisuuksia. Teokset on koottu sadoista erikseen kuvatuista “valokuvaobjekteista” ja yhden kuvan tekemiseen on voinut kulua kolmekin kuukautta.

Van Empelin teoksissa voi nähdä viitteitä esimerkiksi hollantilaisen maalaustaiteen historiasta ja varhaisista fotomontaasi-taiteilijoista. Hän luo valokuvaukseen ikäänkuin uuden genren, ilman valmiita termejä. Itse hän kutsuu sitä “valokuvan rakentamiseksi”. Töissä näyttäytyvä hyperrealismi tuo meidät tietoisemmaksi ympäröivästä todellisuudesta, ja juuri siinä Ruud van Empelin töiden hienovarainen viesti piilee.

Ruud van Empelin tuotantoa on hankkinut yksityiskokoelmaansa mm. Sir Elton John, joka luonnehtii teoksia uuden ajan valokuvaksi. Van Empelin töitä on ollut esillä eri museoissa maailmanlaajuisesti.

Kuva: Ruud van Empel, World #7

Tiedot

Alkaa:
kesäkuu 3
Loppuu:
lokakuu 2
Kotisivu:
https://vb-valokuvakeskus.fi/seuraavaksi/

Tapahtumapaikka

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Reissuvihko