Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Puijo 60v – Oodi Itä-Suomelle

16.06.2023 - 17.06.2023

Puijon tornin 60-vuotisjuhlavuoden yksi tapahtuma on itä-suomalaista ruokakulttuuria ylistävä Oodi Itä-Suomelle. Puijon Torniravintolassa yhdistetään Kuopio Tanssii ja Soi viikonloppuna 16.-17. kesäkuuta karjalainen pitopöytä, itä-suomalainen lähiruoka-ajattelu ja kauden raaka-aineet. Viikonloppuna ravintolan menusta vastaavat yhdessä valtimolaisen Puukarin pysäkin emäntä Anni Inkeri Korhonen ja Puijon Torniravintolan keittiömestari Arthur Thure.

Kattaus tuo esiin karjalaisen ja savolaisen ruokakulttuurin pellolta ja metsästä pöytään -filosofian sekä läheltä saatavien raaka-aineiden puhtauden ja maukkauden. Pääosaa näyttelee luomuruis, jota on tarjolla läpi aterian.

Anni Inkeri Korhonen on karjalaisen ruokakulttuurin äänekäs puolestapuhuja ja uusiutuvan matkailun edelläkävijä. Hän on maailmallakin tunnettu ruokakouluttaja, jolta oppeja ovat käyneet ammentamassa myös Michelin-tason keittiömestarit.

”Torniravintolassa luotamme paikallisiin raaka-aineisiin. Tavoite on, että käytettävien raaka-aineiden tuottajat näkyvät Puijon tornista. Meillä tunnetaan tuottajat ja tiedetään, mistä liha tulee, missä vihannekset ovat kasvaneet ja mistä luonnon antimet on kerätty”, Arthur Thure avaa Torniravintolan ruokafilosofiaa.

Puijon Torniravintolan henkilökunta kerää osan alkukesän kattauksen raaka-aineista metsästä ja yhdessä Annin johdolla niistä taiotaan esille parhaat paikalliset maut. Juhlaviikonloppuna näytetään, kuinka savolainen ja karjalainen ruokafilosofia yhdistyvät itä-suomalaiseksi makunautinnoksi. Ruoka on yksinkertaista mutta moniulotteista ja maukasta, raaka-aineen ja sesongin parhaat puolet tuodaan esiin. Menussa on tarjolla lihaa, kalaa ja kasvista sekä luomuruista, itä-suomalaisen ruokakulttuurin perustavat raaka-aineet.

Varaa paikkasi

Menukokonaisuuden hinta on 65€, juomapaketti 35€. Pyrimme huomioimaan ruoka-allergiat, jotka on ilmoitettu etukäteen varausta tehdessä. Vegaaninen menu ei valitettavasti ole mahdollinen.

Kattauksia on 16.-17.6. kolme molempina päivinä. Perjantain 16.6. kattaukset klo 13, klo 17 ja klo 20. Lauantain kattaukset ovat klo 13, 16.30 ja 20.

Lisätiedot ja pöytävaraukset>>

Tanssia Puijon Tornin seinämää vasten ja Puijon tuolihissi

Yhdistä ruokaelämykseen myös henkeäsalpaava esitys tornin seinällä! Kuopio Tanssii ja Soi tuo Puijolle Il Posto-tanssiryhmän, joka esiintyy perjantaina 16. kesäkuuta klo 16:30 tornin seinämää vasten. Vapaa pääsy. Esityksen kesto n. 25 minuuttia.

Maksuton tuolihissi liikennöi Puijon ulkoilualueelta 16.6. klo 11-18.30. Muun kesäkauden 17.6-12.8.2023 tuolihissi kuljettaa klo 11-16.

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Alkaa:
16.06.2023
Loppuu:
17.06.2023
Hinta:
65€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://www.puijopeak.fi/ravintolat/oodi-ita-suomelle/

Tapahtumapaikka

Puijo
Puijontie 135
Kuopio, 70300 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard