Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pau­lus-ora­to­rio

marraskuu 6 klo 18:00 - 20:30

Vuonna 1836 kantaesitetty Paulus-oratorio kohotti Mendelssohnin kansainväliseen maineeseen. Teos kertoo apostoli Paavalin kääntymisestä juutalaisesta fariseuksesta hartaaksi kristityksi. Mendelssohn ihaili hartaasti Bachia ja Paulus-oratorio muistuttaa rakenteeltaan Bachin passioita. Oratoriossa vuorottelevat kertovat resitatiivit, intiimit koraalit, väkijoukon hurjistuneet kuorokohtaukset ja kauniit aariat. Mendelssohn on suodattanut Bach-vaikutteensa oman romanttisen sävelkielensä lävitse, mikä kuuluu arkkitehtonisessa jylhyydessä, kuoro-osien suurimuotoisuudessa sekä tarinankuljetuksen draamallisuudessa.

Keskiössä on apostoli Paavalin tarina. Aggressiivinen juutalainen lainoppinut kohtaa Jeesuksen, ja hänen elämänsä muuttuu. Kristittyjen vainoajasta tulee kristittyjen esitaistelija. Paavali löytää elämälleen uuden merkityksen ja on valmis seisomaan uskonsa takana yhteisön epäluulon ja väkivallan uhan edessä.

Esityksen kuoroina ovat Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön kamarikuoro, Puijon kamarikuoro sekä Kuopion Tuomiokirkon Kamarikuoro, solisteina Sibelius-Akatemian laulutaiteen opiskelijat, sopraanot Leila Saari ja Yolanda Harding, mezzosopraano Adelia Spångberg, tenori Aarne Mansikka sekä baritonit Veikko Vallinoja ja Okko Lakka.

Oratorio-orkesteri koostuu ammattimuusikoista sekä Sibelius-Akatemian ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoista, uruissa Outi Keskisipilä. Kapellimestarina toimii kapellimestari-kuoronjohtaja Jonas Rannila.

Ohjelma: Felix Mendelssohn Bartholdy: Paulus-oratorio, Op. 36

Liput: 25/20 €, vain ovelta.

Järjestäjät: Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö ja Kuopion tuomiokirkkoseurakunta.

 

Tiedot

Päivämäärä:
marraskuu 6
Aika:
18:00 - 20:30
Hinta:
20€ - 25€
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://www.uniarts.fi/tapahtumat/felix-mendelssohn-bartholdy-paulus-oratorio/

Tapahtumapaikka

Kuopion Tuomiokirkko
Vuorikatu 17
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0600 96100 (1,98€/min+pvm)
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Reissuvihko