Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Oh Europa

syyskuu 17 klo 12:00 - 16:00

Action Hero matkustaa jo toista kertaa Kuopioon Oh Europa -matkailuautollaan. Tällä kertaa matkan aikana, Riikan Homo Novus -festivaalin ja Kuopion ANTI-festivaalin välillä, kootaan äänimatkapäiväkirja. Matkailuauto on parkissa 4 tuntia Kuopion torilla ja yleisö voi osallistua teokseen laulamalla, soittamalla ja keskustelemalla taiteilijoiden kanssa. Osallistuminen ei vaadi erityisosaamista – kaikenlaiset äänet ovat toivottuja mukaan.

Taiteilijat Gemma Paintin ja James Stenhouse (tunnetaan yhdessä nimellä Action Hero) ovat matkustelleet ympäri Eurooppaa vuodesta 2018 lähtien ja pyytäneet tuntemattomia ihmisiä laulamaan rakkauslauluja. Tähän mennessä he ovat äänittäneet jo yli tuhannen rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä laulavan ihmisen äänen 46:lla eri kielellä. Taiteilijat ovat matkustaneet yli 50 000 kilometriä 33:n eurooppalaisen maan halki ja viettäneet yli 300 päivää ja yötä tien päällä matkailuautossaan, joka toimii myös liikkuvana äänitysstudiona.

Syyskuussa 2022 he matkustavat Riikan Homo Novus -festivaalilta Kuopioon ANTI-festivaalille. Matkan varrella taiteilijat äänittävät paikallisten ihmisten laulamia rakkauslauluja. Matkan aikana äänitetystä materiaalista taiteilijat kokoavat ainutlaatuisen digitaalisen äänimatkapäiväkirjan, jota festivaalien välillä matkustavat matkaajat voivat kuunnella osana Festival’s Path -hanketta vuonna 2023.

Tapahtuma on osa ANTI-festivaalia.

Tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 17
Aika:
12:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokat:
, ,
Kotisivu:
https://antifestival.com/programme/oh-europa/

Tapahtumapaikka

Kuopion Tori
Tulliportinkatu 31
Kuopio, 70101 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Reissuvihko