Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mikko Valtonen: Syvään Päätyyn

toukokuu 21 - syyskuu 18

Mikko Valtonen: Syvään päätyyn Kuopion taidemuseossa 21.5.-18.9.2022.

”Mikko Valtosen (1968-2019) tuotantoa laajasti esittelevä näyttely kunnioittaa unohtumattoman vaikutuksen taiteellaan ja persoonallaan tehneen kuvataiteilijan elämää ja tuotantoa.

Siilinjärvellä kasvanut, Lapinlahden metsän keskelle asettunut kuvataiteilija Mikko Valtonen tunnetaan iskevistä sarjakuvistaan ja suurikokoisista värikkäistä maalauksistaan. Valtosen omintakeinen taide kommentoi ihmisyyden eri puolia huumorin värittämänä. Tarkastelussa on usein miehen elämä.

Maailma näyttäytyy Valtosen taiteessa samaan aikaan ahdistavalta ja armolliselta. Yksinäisyys, ihmissuhteiden mutkikkuus ja vaikeus asettua ahtaaseen miehen rooliin olivat hänen taiteessaan toistuvia teemoja. Kirkkain värein maalatuissa teoksissa seikkailevat lempeän oloiset mielikuvitushahmot, jotka huokuvat lohtua ja armollisuutta elämää kohtaan.

Valtonen oli syvästi tunteva, herkkä ja erakkouteen taipuva ihminen, joka kaipasi hyväksyntää. Taide oli hänelle elinehto. Valtosella oli kyky tiivistää tarina yhteen kuvaan ja muutamaan sanaan ja tuoda viesti esiin osoittelematta ja saarnaamatta. Hänen teoksensa viestivät syvästä asioiden ymmärryksestä.

Kuopion taidemuseon näyttelyssä nähdään vaikuttavan suurikokoisia maalauksia, veistoksia ja sarjakuvia. Lähes kokonaan taiteilija perikunnan omistuksessa olevista teoksista koottu näyttely on ainutkertainen ja laajin koskaan näyttelyksi tehty kokonaisuus Mikko Valtosen tuotannosta. Näyttely on toteutettu yhteistyössä taiteilijan siskon Anni Valtosen kanssa. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Anni Valtosen kirjoittama runsaasti kuvitettu kirja Elämän eränkävijä, jossa kuusitoista Mikko Valtosen kollegaa ja ystävää kertovat muistojaan Valtosesta.”

Tiedot

Alkaa:
toukokuu 21
Loppuu:
syyskuu 18
Kotisivu:
https://kuopiontaidemuseo.fi/mikkovaltonen/

Tapahtumapaikka

Kuopion Taidemuseo
Kauppakatu 35
Kuopio , 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
017 182 633
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Reissuvihko