Ladataan Tapahtumat

LIVESTREAM – VALON HEIJASTUMIA

toukokuu 6 klo 19:00 - 20:00

Vapaa

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Konsertti livestriimataan Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle. HUOM! Livestream-tallenne on katsottavissa YouTubessa kevään 2021 ajan.

Kuopion kaupunginorkesteri
Anna-Maria Helsing, kapellimestari
Kasmir Uusitupa, viulu

Felix Mendelssohn Bartholdy: Viulukonsertto e-molli op. 64
Franz Berwald: Sinfonia nro 3 C-duuri “Sinfonie Singulière” (1845)

Konsertissa kuultavat varhaisromantiikan teokset sopivat valoisan ja ihastuttavan luonteensa puolesta hyvin kukoistukseensa puhkeamassa olevaan kevääseen. Felix Mendelssohn ja Franz Berwald kohtasivat Berliinissä vuonna 1829 Berwaldin lähdettyä opintomatkalle Saksaan hakemaan uutta inspiraatiota Tukholman musiikkipiireiltä saamansa kritiikin vastapainoksi. Tässä konsertissa kohtaavat teokset, jotka molemmat ovat syntyneet tai saaneet kantaesityksensä samana vuonna 1845.

Konsertin aloittava Mendelssohnin viulukonsertto on rakastettu klassikko ja yksi romantiikan tärkeimmistä viulukonsertoista. Mendelssohn työsti konserttoa yhteistyössä viulutaiteilija Ferdinand Davidin kanssa. Nyt sen tulkkina on yksi maamme monipuolisimmista nuorista viulisteista, 26-vuotias Kasmir Uusitupa, joka parhaillaan opiskelee arvostetussa Sveitsin kansainvälisessä Menuhin-akatemiassa. Nuoren muusikon taiturimaisissa käsissä konserton runollinen herkkyys ja kauneus soivat yli 300-vuotiaan Spiritus Sorsana -arvoviulun kielin.

Franz Berwald on yksi Ruotsin merkittävimmistä säveltäjistä ja maansa ensimmäinen suuri sinfonikko – hänen sanotaan tuoneen romantiikan läntiseen naapuriimme. Elinaikanaan Berwald kamppaili jatkuvasti saadakseen tunnustusta teoksilleen ja jalansijaa kotimaansa musiikkipiireissä. Sävellystyönsä ja viulistina esiintymisten ohessa hän ansaitsikin elantonsa menestyksekkäästi aivan muilla aloilla ja saavutti maineensa vasta postuumisti. Kolmas sinfonia sai alkunsa samana vuonna, kun Mendelssohnin viulukonsertto kantaesitettiin, mutta Berwaldin teos sai kantaesityksensä vasta 60 vuotta myöhemmin. Senkin jälkeen sitä on esitetty harvoin, niin meillä kuin maailmalla. Sinfonie Singulière on täynnä pohjoisen äänimaailmoja.

Konsertin juontaa Katariina Kummala, Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin johtaja.

Livestream-konsertin kesto on noin 1 tunti, ei väliaikaa.

Konsertti livestriimataan Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalle.

Livestream-tuotanto: Yhteistyössä Taustamarkkinat BGMT Oy
Ääni- ja valotuotanto: Kuopion Musiikkikeskus

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Maksuton

Tiedot

Päivämäärä:
toukokuu 6
Aika:
19:00 - 20:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
https://www.kuopionmusiikkikeskus.fi/ohjelmisto/livestream-mendelssohn-berwald/

Järjestäjä

Kuopion kaupunginorkesteri
Puhelin:
0600 96100 (1,98€/ min. + pvm)
Sähköposti:
musiikkikeskus(at)kuopio.fi
Kotisivu:
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi