Ladataan Tapahtumat

Kesän kunniaksi | verkkokonsertti

5 kesäkuun klo 7:00 pm

Ilmainen

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kesän kunniaksi – verkkokonsertti livestriimataan perjantaina 5.6. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalista. Verkkokonserttien livestriimauksella Kuopion kaupunginorkesteri haluaa tuoda hyvää mieltä ja musiikin iloa koteihin poikkeusolojen aikana.

Koronarajoitusten löyhennettyä ja 50 henkilön kokoontumisrajoituksen tultua voimaa, Kuopion kaupunginorkesterille on mahdollistunut soittaminen kokonaisena orkesterina. ”Ikävä kyllä, emme voi ottaa vielä yleisöä paikan päälle Musiikkikeskukseen, mutta on kuitenkin iso ja rohkaiseva askel meille kaikille, että orkesteri voi soittaa jälleen suurena yhtyeenä. Tämä antaa myös suuntaa syksylle ja esittävän musiikin kannalta kohti parempia aikoja”, ylikapellimestari Jaakko Kuusisto kommentoi.

Kuopion kaupunginorkesterin livestriimatun Kesän kunniaksi -konsertin aloittaa Jean Sibeliuksen Andante Festivo jousiorkesterille, ja konsertin toisena teoksena kuullaan Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 4, joka juhlistaa säveltäjän 250-vuotisjuhlavuotta. ”Neljäs sinfonia on elämäniloista ja riehakastakin musiikkia, ja tuntuu että me kaikki tarvitsemme nyt sitä iloa. Sibeliuksen Andante Festivo tuntui osuvalta vastaparilta”, Jaakko Kuusisto kuvailee.

Konsertti julkaistaan Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla sekä verkkosivuilla.

Tapahtumapaikka

Kuopion Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
Lipunmyynti 0600 96100 (1,98 €/min. + pvm) / Lippupiste 0600 900 900 (2 €/min. + pvm)
Kotisivu:
www.kuopionmusiikkikeskus.fi