Ladataan Tapahtumat

Joulun tarina -konsertti

joulukuu 21 klo 18:00 - 19:15

10€ - 15€

Vox Polaris -kuoron Joulun tarina – Niin kuin se on kautta aikojen kerrottu! Kuopion Tuomiokirkossa tiistaina 21.12.2021 klo 18.

Vox Polaris -kuoro on luonut johtajansa taitavassa ohjauksessa monipuolisen ja omanlaisensa joulukonserttikokonaisuuden, Joulun tarinan, jossa laulut ja runot vuorottelevat. Ohjelmistovalinnat tuovat hienosti esiin kuoron intohimon monenlaiseen musiikkiin. Jo ensimmäisenä esitysvuotenaan 2018 konsertti sai paljon kiitosta ja se kannusti kuoroa jatkamaan joulun tarinan kertomista myös seuraavina vuosina hieman aina varioiden konserttikappaleita.
Joulun tarinaa on esitetty Kuopion tuomiokirkon lisäksi myös lähialueiden kirkoissa. Jouluna 2020 kaikki konsertit peruuntuivat viime hetkellä koronatilanteen takia. Vihdoinkin pääsemme kertomaan uudelleen tarinaa.

Joulun tarina -konsertti kuljettaa kuulijat joulun ajan tapahtumien läpi. Eri vuosisatojen ja eri kulttuurien joulumusiikki tuo omat näkökulmansa ikiaikaisiin kertomuksiin ja suomalaisiin jouluperinteisiin. Joulun tarina alkaa ennustuksista ja päättyy joulun kellojen sointiin. Se kertoo Marian ja enkelin tapaamisesta, paimenista ja enkeleistä kedolla sekä itämaan tietäjien vierailusta. Konsertin kohokohta koetaan seimen äärellä, O Magnum Mysterium, suuren salaisuuden luona. Esitys jaksottuu suomalaisten runoilijoiden runokatkelmin.

Vanhimmat konsertissa kuultavat kappaleet ovat keskiajalta, uusimmat meidän aikamme säveltäjiltä. Suomalaisten joululaulujen lisäksi kuullaan joulumusiikkia Venäjältä, Espanjasta, Amerikasta, Ranskasta, Ruotsista, Saksasta ja Itävallasta.

Tiedot

Päivämäärä:
joulukuu 21
Aika:
18:00 - 19:15
Hinta:
10€ - 15€
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
https://www.kuopionseurakunnat.fi/tapahtumat/2021-12-21/joulun-tarina-konsertti

Tapahtumapaikka

Kuopion Tuomiokirkko
Vuorikatu 17
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0600 96100 (1,98€/min+pvm)
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Reissuvihko