Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jalkapalloa ja kunnian kenttiä – pohjoissavolaista jalkapallohistoriaa

8.08.2023

Jalkapalloa ja kunnian kenttiä – pohjoissavolaista jalkapallohistoriaa Kuopion korttelimuseossa 18.11.2022-17.9.2023.

Kuninkaalla on usein monta nimeä, mutta urheilulajien saralla niitä tunnetaan vain yksi, jalkapallo. Nappulakengät, nurmi, fanituotteet ja kannatushuudot ovat tämän kuningaslajin merkkejä. Pelejä verhoaa käsinkosketeltava jännitys ja oman kylän seuraa kannatetaan viimeiseen asti. Lopputuloksena on ylitsepääsemätön riemu tai pettymys pistetaulun viimeisestä näkymästä riippuen. Jalkapallokulttuuri ei kuitenkaan ole erillään muusta yhteiskunnasta, vaan sodat tai poliittiset jakolinjat ovat vaikuttaneet lajikehitykseen ja joukkueiden muodostamiseen.   

Yksi on kuitenkin varmaa – jalkapalloilu on aina ollut vahvana pohjoissavolaisten pelaajien ja fanien sydämissä. Näyttelyssä jalkapalloilun historiaan syvennytään maakunnan mielenkiintoisimpien pelikenttien, legendaaristen pelaajien ja ansiokkaan kasvattajaseuratyön kautta.

Näyttely avaa jalkapallokulttuuria myös varusteiden ja lajin kehityksen näkökulmasta, kannattajien roolia unohtamatta. Maakunnassa tunnelmaa on nostatettu niin rytmikkäillä iskulauseilla, lehmänkelloilla kuin sorsapilleillä. Entäs mitä pientä Pohjois-Savolaista kuntaa voidaan pitää varsinaisena tähtihautomona, josta on asukaslukuun nähden noussut hämmästyttävä määrä huippupelaajia?”

Sisäänpääsymaksut

  • 8€ aikuiset
  • 5€ eläkeläiset, opiskelijat, työttömät
  • alle 18v. ilmaiseksi

Aukioloajat

Tapahtumakalenteriin

Tiedot

Päivämäärä:
8.08.2023
Hinta:
Vapaa pääsy - 8€
Kotisivu:
https://kuopionkorttelimuseo.fi/nayttelyt/#

Tapahtumapaikka

Kuopion Korttelimuseo
Kirkkokatu 22
Kuopio, 70100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
017 182 625
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Suunnittele matkasi Icon pinboardReissuvihko Icon pinboard