Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jaettu Tulevaisuus: Tuning into the Future

syyskuu 13 - syyskuu 18

Tuning into the Future on äänimatka, joka virittää kuulijansa tulevaisuuteen. Kaupunkia kiertävän kävelyreitin varrelle on piilotettu radiolähettimiä, joista tekoälyn ja ihmisen välinen keskustelu avautuu kuulijalle tietyllä radiotaajuudella.

Yleisö voi osallistua teokseen noutamalla kartan ja radion festivaali-infosta sen aukioloaikoina. Yleisö kulkee kartan avulla ympäri kaupunkia sijoitettujen äänilähteiden luo, ja kuuntelee radiosta äänisisältöjä.

Jaettu tulevaisuus on pitkäaikainen ja monimuotoinen yhteistyöprojekti, joka kutsuu yleisön mukaan kuvittelemaan erilaisia tulevaisuuksia. ANTI-festivaalilla taiteilijat Emma FältRoberto FuscoAnna-Maria Väisänen sekä yli 60-vuotiaat paikalliset osallistujat esittävät projektin tiimoilta kahta erilaista teosta.

Tärkeille paikoille sijoitetut radiolähettimet toistavat ihmisääntä ja keinotekoista puhetta yhdistävää äänimaailmaa kuulijalle. Yleisö pääsee kuuntelemaan projektiin osallistuneiden ihmisten ja tekoälyn välistä dialogia kulkemalla kaupunkiin sijoitettujen lähettimien luo kartan avulla. Ohjelmoidun neuraaliverkon kautta virittäydytään mielikuvituksellisiin, vielä sanoittamattomiin tulevaisuuden horisontteihin sekä projektiin osallistuneiden yli 60-vuotiaiden kuopiolaisten ajatuksiin tulevasta.”

Tapahtuma on osa ANTI-festivaalia.

Suunnittele matkasi Reissuvihko